MENIU

Traian Băsescu a plâns din nou. De data aceasta în Irak

Primul moment în care care preşedintele a dat frâu liber lacrimilor a fost retragerea lui Th. Stolojan din cursa prezidenţială
Foto: cotidianul.ro

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, joi, la baza militară de la Tallil, pentru a participa la ceremonia oficială de încheiere a misiunii româneşti din Irak. Odată ajuns în Irak, pe Traian Băsescu l-a copleşit emoţia. Unii jurnalişti prezenţi la Tallil spun că au văzut lacrimi în ochii lui Traian Băsescu.

Nu este prima dată când preşedintele varsă lacrimi în public. Momentul din 2004, de la anunţul retragerii lui Theodor Stolojan din cursa prezidenţială e deja antologic. A fost primul moment în care preşedintele a dat frâu liber lacrimilor, în pulbic.

La scurt timp de la preluarea mandatului de şef al statului, în martie 2005, Băsescu a izbucnit în lacrimi la Muzeul Holocaustului din Washington.

Iunie 2006, Aeroportul "Mihai Kogălniceanu" din Constanţa. Preşedintele şi-a stăpânit cu greu emoţiile şi lacrimile lângă trupul neînsufletit al unui român căzut la datorie în Afganistan.

Bruxelles, sfârşitul anului 2006. Un nou moment emoţionant când se urează României şi Bulgariei bun venit în Uniunea Europeană. Preşedintelui i-au dat lacrimile în timp ce vorbea de generaţia tânără. La fel s-a întâmplat şi la o deschidere a anului universitar de la Academia Navală "Mircea cel Bătrân" din Constanţa.

August 2008, Olimpiada de la Beijing. Traian Băsescu îşi arată vizibil emoţia de data aceasta lângă sportivii români.

Februarie 2009, Budapesta. Invitat să depună o coroană de flori la mormântul eroilor romani care au pierit în timpul luptelor pentru eliberarea Budapestei, Traian Băsescu, vizibil emoţionat, varsă câteva lacrimi.
Mai multe articole despre:
Irak Traian Băsescu tallil lacrimi