MENIU

Traian Băsescu a participat, pe 29 şi 30 octombrie, la reuniunea şefilor de stat şi de guvern din UE

foto: presidency.ro

Preşedintele Traian Băsescu a participat, pe 29 şi 30 octombrie 2009, la Bruxelles, la reuniunea şefilor de stat şi de guvern din statele membre ale Uniunii Europene, printre temele discutate figurând pregătirea poziţiei comune pentru Conferinţa ONU privind schimbările climatice, dar şi situaţia economică .

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, principalele subiecte ale reuniunii au fost dezbaterea cu privire la arhitectura instituţională a Uniunii şi pregătirea poziţiei comune a Uniunii Europene pentru participarea la Conferinţa internaţională ONU privind schimbările climatice de la Copenhaga din 7 - 18 decembrie 2009.

Pe agenda reuniunii a mai figurat discutarea situaţiei economice, financiare şi de ocupare a forţei de muncă în cadrul Uniunii, Strategia Uniunii Europene pentru regiunea Mării Baltice, gestionarea migraţiei ilegale şi situaţia din Afganistan şi Pakistan.

Administraţia Prezidenţială a informat că Traian Băsescu a mai participat, în prima zi a vizitei la Bruxelles, la lucrările Summit-ului Partidului Popular European.