MENIU

Traian Băsescu a dat în judecată \"Gardianul\" şi pe Dinu Patriciu. Primul termen e în aprilie 2010

<descriere>

Preşedintele l-a dat în judecată pe omul de afaceri Dinu Patriciu, chemând în instanţă şi Best Media, societatea care editează ziarul \"Gardianul\". Traian Băsescu solicită despăgubiri de un leu.

Acţiunea a fost înregistrată pe rolul Judecătoriei Sectorului 1, primul termen acordat fiind 21 aprilie 2010.

În acţiunea depusă la Judecătoria Sectorului 1, Traian Băsescu solicită ca Patriciu şi firma Best Media să fie obligaţi la despăgubiri în valoare de 1 leu, ca urmare a vătămării imaginii sale prin difuzarea imaginilor în care ar lovi un copil.

De asemenea, Băsescu cere ca decizia instanţei să fie publicată în două ziare centrale, precum şi obligarea părţilor la plata cheltuielilor de judecată.

Preşedintele îi acuză că au pus în circulaţie publică un clip trucat. Şeful statului a întrebat presa dacă înainte de a difuza clipul a cerut expertiza de la Institutul Naţional de Expertiză. În replică, omul de afaceri Dinu Patriciu a anunţat că şi el îl va da in judecată pe Traian Băsescu pentru calomnie.

Preşedintele Traian Băsescu şi-a reevaluat afirmaţia de acum câteva zile, când a spus că Realitatea TV şi Gardianul au expertize pentru înregistrarea de la Ploieşti de la INEC, considerând că ar fi fost mai potrivit să spună că au \"o expertiză de la un expert al INEC\".