MENIU

Traian Băsescu a câştigat alegerile în opt oraşe din Alba

<descriere>

În Alba cel mai bun scor la alegerile prezidenţiale de ieri a fost obţinut de Traian Băsescu. Rezultatele finale prezentate de Biroul Electoral Judeţean arată că actualul preşedinte al statului a fost votat de 75.000 de alegători din judeţ. Băsescu a câştigat în opt oraşe, iar Geoană în trei. Crin Antonescu a obţinut cele mai multe voturi în şapte comune din Alba.

Cel mai mare scor electoral obţinut de Traian Băsescu a fost la Blaj, unde actualul şef al statului a primit peste 50% din voturi, fiind secondat de Mircea Geoană şi Crin Antonescu. Aceeaşi ierarhie a fost stabilită şi la Aiud, procentele celor trei candidaţi fiind însă mai mici.

La Alba Iulia Băsescu a fost votat de aproape 44 la sută din alegători, locul doi fiind ocupat de Antonescu şi locul trei de Geoană. Cetăţenii cu drept de vot din Sebeş i-au acordat majoritatea voturilor lui Băsescu, pe locurile următoare situându-se Antonescu şi Geoană.Mircea Geoană a primit cele mai multe voturi din Abrud, Băsescu şi Antonescu ocupând locurile doi şi trei.

Un alt oraş în care Geoană a fost votat de cei mai mulţi alegători a fost Câmpeni, unde a fost urmat îndeaproape de Antonescu şi de Băsescu.Băsescu a reuşit să-i convingă pe o treime din votanţii din Baia de Arieş, iar restul voturilor au mers la Geoană şi Antonescu.Mircea Geoană a câştigat şi la Cugir, cu un procent în faţa lui Băsescu şi cu trei mai mult faţă de Antonescu.

La Ocna Mureş oamenii l-au preferat pe Traian Băsescu, care a avut mai mult de dublul voturilor în comparaţie cu Geoană şi Antonescu. Băsescu a obţinut majoritate de voturi la Teiuş, devansându-i pe Antonescu şi Geoană cu peste 10 la sută. Băsescu a câştigat detaşat şi la Zlatna, unde locurile doi şi trei au fost ocupate de Geoană, respectiv Antonescu.

Datele finale ale scutinului de duminică prezentate de Biroul Electoral Judeţean arată că actualul şef al statului a fost votat în Alba de 42,61 % dintre alegătorii prezenţi la urne. Pe poziţia a doua este plasat Mircea Geoană, care şi-a adjudecat 23,22 la sută din voturile valabil exprimate. Crin Antonescu a fost votat de 21,31 % dintre persoanele cu drept de vot care s-au prezentat duminică la urne.

Pe poziţia a patra s-a situat Corneliu Vadim Tudor cu 4,27 la sută din voturile exprimate. Ceilalţi opt candidaţi înscrişi în cursa electorală au obţinut sub 5 % din voturi.

Prezenţa în primul tur al alegerilor prezidenţiale a fost în Alba de 56,21 %, mai mult decât în primul tur al alegerilor din 2004, când s-au prezentat la urne 54,81 % dintre votanţi. Cei mai mulţi alegători prezenţi la urne au fost din zona rurală a judeţului.

Mai multe articole despre:
Băsescu Geoană Alba voturi Antonescu rezultate alegeri