MENIU

Traian Bădulescu: Dacă facem o comparaţie între turismul din Valea Prahovei şi Austria, câştigă Austria

Zăpadă în Austria

\"Pe Valea Prahovei nu sunt suficiente locuri de cazare, pe când Austria este destinaţia cu numărul 1 în timpul iernii. Ei au mult mai multe hoteluri\", crede purtătorul de cuvânt al ANAT, Traian Bădulescu.

\"Dacă facem o comparaţie între Valea Prahovei cu Austria la raportul calitate preţ la pachetele turistice de sărbători , câştigă Austria. Ei au o inflaţie de hoteluri şi staţiuni. Ei au mai multe pârtii, cu lungimi mai mari\", a declarat astăzi la videochat-ul REALITATEA.NET Live, Traian Bădulescu, purtătorul de cuvânt al ANAT.

\"Pe Valea Prahovei nu sunt suficiente locuri de cazare, sunt doar vreo 35.000. În general ele sunt ocupate dinainte pentru că sunt oameni care vor să fie văzuţi în aceste zone. La cele mai solicitate hoteluri încep rezervările cu şase luni înainte. În schimb nu am văzut români care să ceară circuite culturale în România, aşa cum cer străinii\", a mai spus Traian Bădulescu.

Traian Bădulescu previzionează însă că de Revelion va fi o uşoară scădere faţă de anul trecut la numărul de pachete de vacanţă vândute în ţară şi străinătate.

Întrebat de ce pierdem la capitolul servicii, purtătorul de cuvânt ANAT, Traian Bădulescu, a răspuns: \"la greci de exemplu, au tradiţie turistică mai mare, au mult mai multe hoteluri, serviciile sunt mai bune. Ei practic fac lucrurile acestea de atâţia zeci de ani, noi mai avem de învăţat. Nu cred că e o trădare să plecăm în afara ţării. E bine să faci o comparaţie între pachetele de servicii. Cu cât călătorim mai mult, cu atât ni se deschide mintea\".

Mai multe articole despre:
turism România Austria iarnă turişti vacanţe