MENIU

Traficul prin vămile din judeţul Galaţi înspre Moldova a fost reluat cu restricţii

Poliţia de Frontieră a anunţat, în această seară, că vămile moldoveneşti de pe teritoriul judeţului Galaţi au fost redeschise şi pentru persoane, însă românilor le va fi în continuare foarte greu să intre în Republica Moldova.

"Cetăţenilor români care doresc să intre în Republica Moldova le recomandăm să aibă toate condiţiile legale îndeplinite, mă refer la documentele de călătorie. Dacă sunt supuşi unui control extrem de amănunţit, ar fi mai bine să se întoarcă pe teritoriul României", a declarat şeful Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Galaţi, comisarul-şef Didel Bădărău.

Potrivit aceleiaşi surse, traficul prin cele două vămi din judeţul Galaţi, Oancea-Cahul şi Galaţi rutier-Giurgiuleşti, se menţine la cote scăzute. "Foarte rar trece câte o maşină", a spus comisarul-şef Didel Bădărău.

În noaptea de marţi spre miercuri şi miercuri dimineaţă, 13 jurnalişti care au încercat să intre în Republica Moldova pe la Vama Galaţi-Giurgiuleşti şi pe la Vama Oancea-Cahul au fost întorşi din drum de vameşii aflaţi dincolo de fâşia de frontieră. Este vorba de patru ziarişti de la cotidianul "Evenimentul Zilei", cinci jurnalişti de la TVR şi patru corespondenţi ai agenţii de presă străine Reuters, Agence France Presse (AFP) şi European Pressphoto Agency (EPA).
Mai multe articole despre:
Galaţi vamă trafic Republica Moldova