MENIU

Traficul pe DN69 a fost reluat, după ce autocisterna din care s-a deversat acetat de etil a fost îndepărtată

Foto: ispesl.it

Autocisterna din care s-a scurs, sâmbătă seara, acetat de etil, pe DN 69 Arad-Timişoara, în zona localităţii arădene Vinga, a fost dusă într-o parcare a Administraţiei Drumurilor Naţionale, iar traficul rutier a fost reluat după aproximativ cinci ore de la producerea incidentului.

Aproximativ 600 de litri de acetat de etil din autocisternă au fost deversaţi controlat de pompieri pe un pat de balast şi nisip, pregătit în apropierea locului în care a avut loc scurgerea din cisternă. Conform pompierilor, în compartimentul autocisternei se aflau aproximativ 2.000 de litri de acetat de etil, din care cea mai mare parte s-a scurs pe carosabil.

"Am pregătit un pat din aproximativ 50 de tone de balast pe care am deversat cantitatea de acetat de etil care a mai rămas în cisternă. Nu există nici un pericol în zona în care s-a produs incidentul", a declarat Lucian Câmpeanu, purtător de cuvânt al ISU Arad.

DN 69, în zona în care a avut loc scurgerea, a fost spălat de pompieri, iar traficul a fost reluat după aproximativ cinci ore de la producerea incidentului.

La Vinga au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu, care au urmărit modul în care sunt înlăturate urmele scurgerii de acetat de etil. De asemenea, în zonă a fost prezent şi subprefectul judeţului Arad, Radu Stoian.

Autocisterna din care s-a scurs acetatul de etil se deplasa din Ucraina spre Serbia şi avea ca destinaţie o firmă privată. Cel care a anunţat incidentul la numărul unic de urgenţă 112 a fost şoferul, care a spus că din autocisternă se scurge acetat de etil din cauza unei garnituri la buşonul de evacuare care s-a rupt.

"Acetatul de etil are caracteristicile benzinei. Nu există pericol de explozie fiind spaţiu deschis, dar există pericol de incendiu. Situaţia este sub control şi căutăm soluţii pentru remedierea incidentului", a declarat Lucian Câmpeanu, purtător de cuvânt al ISU Arad.

Mai multe articole despre:
trafic rutier Garda de Mediu DN 69 autocisternă