MENIU

Trafic rutier îngreunat pe mai multe drumuri din ţară, din cauza ninsorii

Foto: gandul.info
Zăpada căzută la mijlocul lunii octombrie a îngreunat circulaţia în mai multe regiuni din ţară

Zăpada căzută la mijlocul lunii octombrie a îngreunat circulaţia în mai multe regiuni din ţară. Circulaţia rutieră în zona Pasului Gutâi şi pe drumul judeţean care face legătura între oraşul Cavnic şi Ocna Şugatag s-a desfăşurat cu dificultate, din cauza viscolului şi a ninsorii.

Conform reprezentanţilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş, stratul de zăpadă a măsurat 10 centimetri pe DN 18, iar circulaţia autovehiculelor s-a desfăşurat cu dificultate. În Pasul Gutâi s-au format cozi de peste trei kilometri. Şoferii au aşteptat ore în şir să vină plugurile să cureţe drumul.

Angajaţii secţiei de Drumuri Naţionale Baia Mare au intervenit pentru tăierea copacilor prăbuşiţi şi degajarea carosabilului.

Probleme au fost semnalate şi pe DJ 184 Cavnic-Ocna Şugatag, unde, din cauza zăpezii, s-au înregistrat blocaje rutiere, iar drumarii de la Drumuri şi Poduri Maramureş au acţionat pentru deszăpezire.

Vântul puternic a doborât mai mulţi copaci aşa că traficul pe Drumul Naţional 1H, care leagă oraşele Aleşd şi Şimleul Silvaniei a fost blocat.

Şi drumul european E 60 care face legătura între Cluj-Napoca şi Oradea a fost blocat. Mai multe autocare şi tiruri au rămas înţepenite pe şosea până la venirea drumarilor.

În Capitală, zeci de bannere publicitare au fost rupte de vântul puternic. Din cauza vijeliei, o schelă s-a desprins de pe un bloc din sectorul 3 şi a căzut pe o maşină. Oraşele Baloteşti şi Otopeni au rămas în beznă după ce firele de medie tensiune au fost rupte.

Vremea rea a dat bătăi de cap şi pe litoral. Toate porturile maritime şi fluviale de la Marea Neagră au fost închise din cauza vântului.

A nins şi în Harghita, însă drumurile nu au fost blocate. Unii şoferi s-au pregătit cu cauciuri de iarnă, alţii însă au fost însă luaţi pe nepregătite.

Mai multe articole despre:
circulaţie rutier zăpadă ninsoare viscol