MENIU

Toshiba a afişat pierderi sub aşteptări în primul trimestru fiscal

FOTO: mydigitallife.info

Grupul nipon Toshiba a raportat miercuri o pierdere operaţională sub aşteptări, datorită preţurilor bune la cipuri, reafirmând şi planurile de revenire pe profit până la sfârşitul anului, prin reducerea de cheltuieli.

Toshiba a precizat că pierderea operaţională s-a cifrat la 37,6 miliarde yeni în perioada aprilie-iunie, faţă de o pierdere de 22,9 miliarde yeni în perioada similară din 2008.

Pierderea netă s-a ridicat la 57,8 miliarde yeni, faţă de nivelul de 11,6 miliarde yeni în perioada similară din 2008, cauzată de o scădere de 17% a vânzărilor.

Toshiba, al doilea producător mondial de cipuri de memorie tip NAND, investeşte în tehnologii noi pentru a ţine pasul cu liderul sectorului, Samsung Electronics.

Pierderile diviziei de semiconductori a forţat grupul Toshiba, ce deţine compania americană Westinghouse, să strângă cinci miliarde de dolari pentru a-şi susţine operaţiunile.

Toshiba a menţinut ţinta anuală de profit operaţ ional de 100 miliarde yeni (1,1 miliarde dolari), pe fondul reducerii de cheltuieli.

Mai multe articole despre:
Toshiba profit pierderi criză economică