MENIU

Topuri 2009 - România politicienilor fără cei şapte ani de-acasă VEZI VIDEO

Harţa politica e la ea acasă în Parlament
TOP DECLARAŢII POLITICE

Imaginea României anului 2009 nu ar fi completă fără politicieni. Într-un an de suferinţă pentru ţară, mulţi dintre ei au fost ca sarea pe rană, adevărate repere de lipsă de bun simţ şi de limbaj suburban.

Codrin Ştefănescu şi Marius Marinescu s-au încăierat cu poliţiştii comunitari în sediul Primăriei Capitalei

Doi reprezentanţii PRM, Codrin Ştefanescu şi Marius Marinescu, s-au încăierat cu forţele de ordine la o şedinţă a Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Poliţia comunitară i-a evacuat din sală pe cei doi membri PRM după ce primul s-a adresat în mod injurios preşedintelui de şedinţă al Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CCMB), Călin Murg. Marinescu şi Ştefănescu erau prezenţi în sală pentru a lua cuvântul şi pentru a protesta faţă de planul urbanistic zonal al omului de afaceri Costică Costanda.

Ludovic Orban: Traian Băsescu este votat de \"alcoolici, ţigani şi prostituate\"
Electoratul candidatului Traian Băsescu este format din \"alcoolici, ţigani şi probabil prostituate\". Cel puţin aşa crede Ludovic Orban, prim-vicepreşedinte PNL. \"Eu aş rezuma aşa: cine votează cu Băsescu, alcoolici, ţiganii (...) prostituatele, probabil, deşi mă îndoiesc că prostituatele vor vota cu Băsescu, având în vedere cum arată (şeful statului, n.r.)\", a declarat Ludovic Orban.

C.V. Tudor către o pedelistă: \"Maimuţa dracului\"

Liderul PRM a înjurat-o în direct la Realitatea TV pe Oana Badea, de la PD-L, secretar de stat pentru relaţia cu Parlamentul în cadrul Ministerului Educaţiei.  \"Cine sunteţi dumneavoastră?\", a întrebat Oana Badea, iar Corneliu Vadim Tudor s-a dezlănţuit. \"Eu sunt cel care o să umple puşcăriile cu voi! Uită-te în oglindă, maimuţa dracului\", i-a spus liderul PRM Oanei Badea, în direct la Realitatea TV. Scos de pe post, Vadim a continuat să vorbească: \"Cine e mai proasta aia? Dar i-am zis bine. S-a auzit şi \'maimuţa dracului\'? Frumos, elegant, delicat\".

Geoană, către alegătorii PD-L: \"Nemernicii dracului!\"
Preşedintele PSD s-a enervat în timpul unei vizite desfăşurate la începutul campaniei electorale în Bucovina. S-a aprins rapid la vederea unei susţinătoare a democrat-liberalilor, i-a răspuns din mers, pentru ca apoi să-i scape o înjurătură.
\"Ce aveţi în sacul ăsta cu PD-L-ul? Mai bine aţi da subvenţii la agricultură, cu guvernul ăsta al vostru. Că aţi nenorocit agricultura!\", spune Geoană, flancat de primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita. După care îi scapă o vorbă grea fie la adresa susţinătorilor PD-L, fie chiar la adresa pedeliştilor: \"Nemernicii dracului!\"

Traian Băsescu a fost acuzat că ar fi lovit un copil, în timpul unui miting la Ploieşti, în 2004

Campania electorală pentru cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale a început cu atacuri murdare. În prima zi de campanie au fost difuzate presei imagini cu Traian Băsescu care pare că loveşte un copil în campania electorală din anul 2004. Imaginile publicate de ziarul Gardianul au fost surprinse la Ploieşti, unde fusese amenajată o scenă pe care Traian Băsescu se aplecase pentru a lua un memoriu de la o femeie.  Copilul se afla chiar lângă aceasta, iar camera de luat vederi a surprins când Traian Băsescu pare că îl loveşte cu pumnul pe copil. \"Niciodată în viaţa mea nu am lovit un copil\", a spus preşedintele.

Gigi Becali: Băsescu este un golan de ultimă speţă
Gigi Becali a recunoscut că-l simpatiza pe Traian Băsescu pe vremea când erau parteneri de şpriţ, dar n-a pierdut ocazia să-l atace, dur, pe preşedintele \"distrugător de neam\".  \"Dacă Traian Băsescu mai conduce ţara, ne ducem de râpă. Am întâlnit fel de fel de oameni, dar şi golani. Dar am întâlnit golani care au nobleţe. Ăsta (Traian Băsescu, n.r.) nu are nobleţe. E un golan de ultimă speţă\", a spus Gigi Becali, la Realitatea FM.

Aura Vasile (PSD) l-a făcut \"nesimţit\" pe Emil Boc

L-a începutul lui octombrie, deputatul PSD Aura Vasile l-a făcut \"nesimţit\" pe primul-ministrul Emil Boc. Aura Vasile a luat cuvântul în plenul Parlamentului pentru a-i critica pe deputaţii şi senatorii PD-L pentru părăsirea sălii de şedinţe înaintea citirii textului moţiunii de cenzură iniţiată de PNL şi UDMR, fapt care a dus la suspendarea şedinţei. \"Privesc cu multă surprindere cum grupul PD-L, cel care e partid de guvernământ, împiedică votarea CA al BNR, după ce a băgat ţara în haos şi a scos oamenii în stradă, a votat legi aberante. Stau să mă întreb cât va fi cursul, probabil Emil Boc nu va mai ieşi la televiziune să spună că suntem nesimţiţi. Nesimţit e el, primul-ministru Emil Boc!\", a vociferat deputatul PSD.

Vanghelie: Oprescu e loser, Udrea e caţă, Băsescu e \"primul mincinos al ţării\"
Marian Vanghelie l-a numit \"loser\" pe primarul Capitalei şi \"caţă\" pe Elena Udrea, ministrul Turismului. De criticile primarului Sectorului 5 nu a scăpat nici preşedintele Traian Băsescu, pe care îl numeşte primul mincinos al ţării.
\"Sorin Oprescu n-a fost bun, PSD-ul nu l-a pus pentru Primăria Capitalei. Faptul că s-a victimizat şi a câştigat a fost un vot negativ la adresa PD-L-ului pe o perioadă cât s-au vândut borduri foarte mult în Bucureşti şi în toată România, dar nu se pune problema să punem un loser\", a spus Vanghelie. Întrebat dacă o place pe Elena Udrea, Vanghelie a răspuns: \"Da, în general îmi plac femeile, fac parte din categoria de bărbaţi cărora le plac femeile şi nu bărbaţii\". În schimb, preşedintele PSD Bucureşti a catalogat speech-ul Elenei Udrea din Parlament ca fiind \"de caţă\".