MENIU

Topul vedetelor care au făcut bani după moarte: Michael e depăşit de Yves Saint Laurent

Foto: wordpress.com

Potrivit unui clasament realizat de Forbes.com, Michael Jackson este depăşit de creatorul de modă Yves Saint Laurent, în topul celor mai bogate vedete care nu mai sunt în viaţă.

Considerat unul dintre cei mai mari designeri ai secolului XX, Yves Saint Laurent este în fruntea clasamentului, după ce în 2009, afacerile înfiinţate de el au adus venituri de 350 de milioane de dolari.

Compozitorii Richard Rodgers şi Oscar Hammerstein, creditaţi ca inventatori ai musicalului modern  ("Oklahoma", "Babes in Arms", "Carousel", "South Pacific" şi "The King and I" şi "The Sound of the music"), ocupă poziţia a doua, în top, cu venituri de 235 de milioane de dolari.

Regele muzicii pop se situează pe locul al treilea în clasament cu venituri de 90 de milioane de dolari, generate în numai cinci luni de la dispariţia sa. Tocmai de aceea, specialiştii sunt de părere că Michael Jackson va fi o fabrică de făcut bani în anii următori, deoarece drepturile de autor vizează toate proprietăţile sale. În schimb, Yves Saint Laurent nu va mai repeta performanţa din acest an. 

Pe locul al patrulea se află Elvis Presley, cu venituri de 55 de milioane de dolari, urmat de scriitorul J.R.R. Tolkien, cu 50 de milioane de dolari.

Mai multe articole despre:
Michael Jackson top bani vedete Yves Saint Laurent