MENIU

Tone de substanţe periculoase sunt depozitate necorespunzător într-o hală din Zlatna

Foto: Realitatea TV

Tone de substanţe periculoase sunt depozitate necorespunzător într-o hală fără uşi. Asta au descoperit poliţiştii din Alba în spaţiul unei firme din oraşul Zlatna. Oamenii legii au găsit nu mai puţin de 20 de tone de pentaoxid de vanadiu, o substanţă periculoasă.

Substanţa era depozitată în boxa unei firme de pe fosta platformă industrială a oraşului Zlatna. Patronul nu a permis accesul echipei noastre de televiziune la boxa respectivă. El a spus că substanţa nu îi aparţine lui, ci Institutului de Chimie din Cluj Napoca.

"Au zis că vin să şi-l ridice, au vorbit, au adresă, vin să-l ridice, să-l ia şi cu asta basta. Îl duc la Cluj, îl depozitează ei, ce fac e problema lor. E al lor, eu nu sunt proprietarul vanadiului asta sau nici nu ştiu cum îi zice", a declarat Iosif Varga, patronul depozitului.

Poliţia afirmă că pentaoxidul de vanadiu este catalogat ca o substanţă periculoasă, care afectează organismul uman. În plus, expunerea prelungită poate determina otrăvirea cronică. Garda de Mediu s-a sesizat şi a trimis o echipă să verifice situaţia.

Cantitatea de 20 de tone de pentaoxid de vanadiu a fost cumpărată în 2005 de Institutul de Chimie din Cluj Napoca, după închiderea uzinei de prelucrare a cuprului.