MENIU

Tone de gunoaie au fost aruncate în albiile râurilor din judeţele Mureş şi Maramureş

Foto: clujeanul.ro

Munţi de gunoaie pe albiile râurilor din judeţul Maramureş. Operatorii din turism se tem că îşi vor pierde clienţii din cauza poluării şi mizeriei. La fel se întâmplă şi pe râul Mureş în apropierea municipiului Reghin.

Odată cu topirea zăpezilor, în albia Mureşului, în aval de Reghin, s-au adunat tone de peturi, hârtii şi materiale textile. "Ar trebui să se menţină curăţenia. Oamenii ar trebui să îşi dea seama că suntem în Uniune şi aşa ceva nu se găseşte în alte ţări", a spus unul dintre localnici.

Privelişte de coşmar la tot pasul pe Valea Izei şi Valea Vişeului, zone de forţă din Maramureşului turistic. Garda de Mediu a cerut autorităţilor ca până pe 20 aprilie să cureţe albiile râurilor, iar după această dată va face controale.

Agenţii de turism au spus că unii turişti străini nu se mai întorc la noi la noi în ţară din cauza gunoaielor. "Facem tot posibilul de a nu renunţa la programele pe Maramureş. Este păcat că aceste văi sunt atât de poluate", a spus directorul unei agenţii de turism.

O sticlă de plastic se degradează complet în 600 de ani, iar o pungă de plastic în 100 de ani. În prezent, doar 5% din deşeurile plastice se reciclează.

Mai multe articole despre:
turism Maramureş Mures gunoi reciclare râu