MENIU

Tone de alimente de la un centru de bătrâni din Botoşani au fost furate

foto: RTV

Tone de alimente care ar fi trebuit să ajungă pe mesele bătrânilor au dispărut în ultimii trei ani în sacoşele angajaţilor de la centrul de Îngrijire şi Asistenţă din Leorda, Botoşani. Furtul sistematic a fost demascat de un control al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani. Prejudiciul calculat la o primă verificare a fost de 50.000 de lei.

În urma controlului s-a descoperit că pe fişele de alimentaţie ale internaţilor sunt trecute cantităţi mult mai mari decât cele necesare pentru fiecare persoană în parte.

Angajaţii centrului s-au apărat şi au spus că se treceau pe hârtie cantităţi mai mari de alimente ca să-i poată hrăni şi pe muncitorii care lucrează la ridicarea unei biserici în curtea centrului. "Noi calculam caloriile necesare, restul, dacă era ceva în plus...ştiu că era pentru oamenii de la biserică dar nu ştiu ce cantităţi şi cum erau", a spus asistenta Cărăuşu Eugenia. 

"Ceea ce s-a descoperit din punctul meu de vedere nu e suficient. Au existat şi alte fapte care n-au ieşit la acest control", a spus directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani, Liviu Rădăşanu. 

Inspectorii au promis că vor mai veni în control şi altă dată. Mai ales că tot în urma unor nereguli pe care le-au descoperit, fostul director al centrului a demisionat în luna iulie. 

Mai multe articole despre:
furt Botoşani alimente control asistente bătrâni