MENIU

Titus Corlăţean susţine că democrat-liberalii ar pregăti fraudarea alegerilor prezidenţiale

Foto: NewsIn

Senatorul PSD Titus Corlăţean a declarat vineri că a intrat în posesia unor informaţii potrivit cărora ar exista tentative de fraudare a alegerilor şi că premierul Emil Boc ar fi cerut dublarea secţiilor de votare din străinătate, care să fie conduse de oameni apropiaţi PD-L, şi nu de diplomaţi.

"Ne-au parvenit o serie de informaţii extrem de preocupante cu privire la o tentativă de fraudare a alegerilor de către Emil Boc şi echipa sa guvernamentală a PD-L în secţiile de votare din străinătate. Avem informaţii cu privire la solicitarea şi acţiunea domnului Emil Boc în interiorul Guvernului şi solicitarea adresată MAE de a pregăti şi aproba o creştere extrem de consistentă a secţiilor de votare în străinătate", a declarat Corlăţean.

El a precizat că primul ministru ar fi solicitat săptămâna trecută "creşterea numărului secţiior de votare la 400, adică practic mai mult decât dublarea numărului celor care au funcţionat la ultimile alegeri europarlamentare". 

"Este vorba de o creştere de la 190 la peste 400, dintre care cele mai multe în Italia, Spania şi Republica Moldova. În Spania creştere de 10 ori a secţiilor de votare, de la 9 la 90, de şase ori în Italia, de la 16 la 90, şi o creştere de asemenea consistentă în Republica Moldova - 25 de secţii de votare, faţă de doar 4 câte au funcţionat ultima oară", a afirmat senatorul PSD. Corlăţean a spus că ambasada din Spania ar fi solicitat suplimentarea cu 30 de secţii de votare, iar cea din Italia 40 de secţii de votare, sub condiţia că ar avea suficient de mult timp pentru organizarea lor şi vor fi resurse financiare şi umane.

Totodată, el a mai spus că premierul doreşte ca la preşedinţia secţiilor de votare din străinătate să nu mai fie desemnaţi diplomaţi, ci persoane din asociaţiile româneşti apropiate PD-L.

Corlăţean a mai spus că-l va chema pe ministrul interimar al Afacerilor Externe, Cătălin Predoiu, la audieri în Comisia de politică externă, precum şi pe secretarul de stat, Eugen Tomac. Senatorul PSD a precizat că declaraţia sa reprezintă un avertisment pentru premierul Boc, dar şi un apel pentru corpul MAE de a nu se implica într-o astfel de acţiune de fraudare a alegerilor din 22 noiembrie şi să se împotrivească în Guvern unei aprobări a suplimentării secţiilor de votare.
Mai multe articole despre:
alegeri PSD Titus Corlăţean fraudare PD-L