MENIU

Titus Corlăţean: Partea română nu putea să accepte formulările puse pe hârtie de către preşedintele maghiar

Titus Corlăţean: E foarte clar ce noi nu am acceptat ceea ce nu era de acceptat
Foto: 1235.ro

Preşedintele comisiei de politică externă din Senat, Titus Corlăţean, a declarat la Realitatea TV că vizita preşedintelui maghiar Laszlo Solyom va avea loc însă partea română nu putea să accepte formulările puse pe hârtie de către partea maghiară privind vizita la Târgu Mureş.

Autorităţile române i-au transmis preşedintele Ungariei, Solyom Laszlo, că vizita sa nu ar fi oportună în această perioadă, luând în calcul intenţia acestuia de a susţine ideea autonomiei teritoriale, folosindu-se de pretextul manifestărilor din 15 martie, au declarat pentru NewsIn surse oficiale.

Preşedintele comisiei de politică externă din Senat, Titus Corlăţean, a mai spus că "toată teoria, doctrina şi politica maghiară de după 1990 s-a bazat pe interpretarea noţiunii de autonomie teritorială. Cu asta am spus foarte clar de ce noi nu am acceptat ceea ce nu era de acceptat".

Şeful statului ungar trebuia să ajungă la Târgu Mureş duminică după-amiază, de acolo urmând să participe la festivităţi dedicate Revoluţiei din 1848, în judeţul Harghita.

"Vizita preşedintelui Solyom Laszlo, programată pentru după-amiaza zilei de duminică, în România, în Secuime, a fost devansată pentru după-masa zilei de sâmbătă. Schimbarea datei a fost necesară pentru că autorităţile aeronautice au retras permisiunea de aterizare la Târgu Mureş", se arată într-un comunicat de presă de pe site-ul oficial al Instituţiei Prezidenţiale Ungare.

VEZI ŞI Preşedintele maghiar susţine că i s-a retras permisiunea de a ateriza la Târgu Mureş  

VEZI ŞI Vizita preşedintelui Ungariei nu era "oportună", fiindcă intenţiona să susţină autonomia teritorială