MENIU

Thomas Ciulei va participa cu "Podul de flori" la Festivalul de Film "Documentarist" de la Istanbul

Foto: www.cinereel.org

Thomas Ciulei va participa cu "Podul de flori" la cea de-a doua ediţie a Festivalului de Film documentar "Documentarist-Zilele documentarelor la Istanbul", care va avea loc între 2 şi 7 iunie.

Documentarul "Podul cu flori" prezintă viaţa de zi cu zi a unei familii de emigranţi din Republica Moldova, oferind o perspectivă impresionantă asupra lumii de la marginea Europei.

Festivalul Documetarist este organizat de Eurasia Art Colective, organizaţie neguvernamentală dedicată creării unei platforme de dialog intercultural şi interdisciplinar prin organizarea de studii culturale, practică artistică educaţională, festivaluri şi evenimente de artă contemporană.

Ediţia de acest an a festivalului, care se va desfăşura în locuri prestigioase din Istanbul, include 68 de documentare turceşti şi internaţionale.

Regizorul Thomas Ciulei, invitat al ICR Istanbul pe perioada festivalului, a urmat cursuri de cinematografie la School of Visual Arts din New York si la Munich Film Scool. Filmele sale documentare, printre care "Graian" (1995), "Face Mania" (1997), "Asta e" (2001) şi "Podul de flori" (2007) au fost recompensate cu numeroase premii la festivaluri internaţionale.
Mai multe articole despre:
Istanbul documentar