MENIU

Theodor Stolojan: Am discutat despre îngheţarea salariilor cu două săptămâni înainte de Anul Nou

Foto: NewsIn
Theodor Stolojan: România are un deficit bugetar de 5% din PIB

Problema referitoare la îngheţarea salariilor pe şase luni nu este de luni. A apărut prima dată în discuţia guvernanţilor cu două săptămâni înainte de Anul Nou. Declaraţia a fost făcută de către vicepreşedintele PD-L, Theodor Stolojan, în direct la Realitatea FM.

Stolojan a mai precizat că această măsură se impune din cauza situaţiei economice şi a veniturilor tot mai mici care au intrat în bugetul statului în ultimele luni.

"Practic, în luna noiembrie, scăderea de venituri în bugetul ţării a fost de circa 7 miliarde de lei şi s-a ajuns la un deficit bugetar de 14-15 miliarde de lei. În decembrie, sigur că situaţia nu ar fi fost mai bună şi iată că în final, Romania s-a trezit cu un deficit de 5% din PIB care nu poate fi
finanţat", a declarat Theodor Stolojan.

Stolojan declara marţi, în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV, că Executivul este nevoit să păstreze un echilibru între cheltuieli şi venituri şi să nu angajeze creşteri salariale în lipsa unor venituri care să asigure compensarea creşterilor. "Orice propunere de a majora ceva sau de a reduce un venit al bugetului de stat trebuie compensat printr-o reducere de cheltuieli în altă parte sau o creştere a veniturilor bugetare. Asta-i constrângerea pe care trebuie să o respecte Guvernul", a explicat liderul democrat liberal.