MENIU

"The Godfather", "Mad Max" şi "Batman" sunt filmele care au avut cele mai bune continuări

Foto: italianfilmfest.org

"The Godfather Part II", "Mad Max 2" şi "The Dark Knight", cea mai recentă producţie din seria "Batman", sunt filmele care ocupă primele trei locuri în topul celor mai bune continuări, potrivit unui clasament realizat de cotidianul The Times.

"The Godfather Part II" (Naşul), filmul care a câştigat şase premii Oscar în 1975, face parte din seria celor trei producţii cu acelaşi nume, realizată de Francis Ford Coppola. În ciuda memorabilei prestaţii a lui Marlon Brando în rolul Don Vito Corleone, din prima peliculă a seriei, "The Godfather Part II" a reuşit, mai mult decât filmul anterior, să modeleze felul în care au fost făcute, de atunci, toate peliculele despre mafie, consideră jurnaliştii britanici. A doua parte a seriei a beneficiat, în plus, de un scenariu mai alert şi mai tensionat decât primul film, iar numele grele din distribuţie, printre care Al Pacino (foto), Robert De Niro, Diane Keaton şi Robert Duvall, au avut prestaţii care au făcut să merite până la ultimul cent din investiţia de 13 milioane de dolari - buget impresionant pentru un film din anii '70.

Pe locul al doilea în clasamentul continuărilor, "Mad Max 2" (1981) este continuarea filmului australian din 1979 care l-a făcut celebru pe Gibson şi a revoluţionat genul filmelor de acţiune despre lumi imaginare. "Al doilea film al seriei îmbunătăţeşte acţiunea şi extrapolează alienarea socială a predecesorului său într-o convingătoare civilizaţie a viitorului, fiind sursă de inspiraie pentru scenarişti şi creatori de modă, un sfert de veac mai târziu", comentează The Times. De remarcat că studiourile australiene au fost rezervate în privinţa succesului de casă al seriei, astfel că primul film a beneficiat de un buget de doar 350.000 de dolari. "Mad Max" a adus, însă, încasări de peste 100 de milioane şi a deschis drumul unei serii în care avea să joace, destul de convingător, şi celebra cântăreaţă Tina Turner.

"The Dark Knight" (2008), cea mai recentă peliculă a seriei despre aventurile justiţiarului deghizat în liliac, ocupă locul al treilea în topul alcătuit de The Times. Dincolo de efectele speciale şi de scenariul mai bun decât cele ale precedentelor cinci filme "Batman", pelicula a excelat mai ales datorită regretatului Heath Leadger, care a făcut un rol de excepţie, recompensat cu Oscar şi Globul de Aur. Foarte bine s-a descurcat, în rolul principal, şi Christian Bale, intrat pentru a doua oară în pielea omului-liliac, după ce, din 1989 încoace, "Batman" i-a avut în fruntea distribuţiei pe Michael Keaton, George Clooney şi Val Kilmer. 
Pe lista celor mai bune continuări se află şi "The Empire Strikes Back" (1980), din seria filmelor "Star Wars", "From Russia With Love" (1963), cu Sean Connery în rolul lui James Bond, şi "The Bourne Supremacy" (2004), din seria cu Matt Dammon care, aproape sigur, va avea o nouă continuare în 2010.
Mai multe articole despre:
clasament filme The Times Batman The Godfather