MENIU

"The Dark Knight" ar putea depăşi filmul "Titanic", ca încasări

Foto: entertainmentwallpaper.com

"The Dark Knight" are şanse de a deveni filmul cu cel mai mare succes de box office din lume, aflându-se, pe locul doi, la doar 70 de milioane de dolari "distanţă" de succesul din 1997 al regizorului James Cameron, producţia "Titanic". Anunţul a fost făcut de presa americană.

Ultimul film din seria Batman, regizat de Cristopher Nolan, lansat în luna iunie a anului 2008, este singurul, din cele mai de succes 50 de filme din toate timpurile, care mai rulează încă în cinematografe. Încasările înregistrate de acesta până în luna ianuarie însumează peste 530 de milioane de dolari, în vreme ce pelicula situată pe prima poziţie a clasamentului a adunat cu puţin peste 600 de milioane de dolari.

Cu opt nominalizări la Oscar şi nouă la Premiile BAFTA, "The Dark Knight" prezintă confruntarea clasică, din oraşul Gotham, dintre omul-liliac (Christian Bale), aflat în slujba dreptăţii, şi întruchiparea răului, The Joker (Heath Ledger). Regretatul actor australian, a primit, post-mortem, pentru rolul negativ din acest film, un Glob de Aur şi nominalizări la Oscar şi BAFTA.

Protagoniştii filmului "Titanic", Kate Winslet şi Leonardo DiCaprio, au primit  şase, respectiv trei nominalizări la premiile Academiei Americane, iar pelicula a câştigat 11 premii Oscar din 13 nominalizări în 1997.

Pe locul trei în acest clasament se află "Războiul Stelelor", lansat în 1977, cu un total al încasărilor de peste 460 de milioane de dolari. În listă mai apare şi filmul de succes din anii '80, "E.T.", alături de "Forrest Gump", animaţia "Finding Nemo" şi toate producţiile din seriile "Stăpânul Inelelor", "Harry Potter", "Shrek" şi "Spiderman". Ultimul film din clasamentul de 50 de poziţii este prima peliculă din seria Indiana Jones, începută în 1981 de Steven Spielberg, "Căutătorii Arcei Pierdute", cu încasări de peste 240 de milioane de dolari.