MENIU

Tenis: Tecău şi Copil au adus primul punct pentru România în întâlnirea cu Rusia, scor 1-2

Foto: NewsIn

Perechea formată din Horia Tecău şi Marius Copil a învins, sâmbătă, cuplul Marat Safin/Dmitri Tursunov, scor 4-6, 6-7, 7-6, 7-6, 6-4, şi a adus primul punct pentru echipa României în întâlnirea din primul tur al Cupei Davis, cu Rusia, care conduce cu scorul de 2-1 după primele două zile.

Perechea română a început cu trac meciul cu ruşii, care au reuşit să facă break-ul chiar în primul game al meciului, pe serviciul lui Copil, avantaj ce avea să devină decisiv. Tecău şi Copil s-au impus apoi la fiecare servicu din acest set, însă nu au reuşit să facă niciun break, iar ruşii şi-au adjudecat primul act cu 6-4.

În setul doi, cele două perechi au mers cap la cap, învingătorii fiind decişi de tie-break. După ce Tecău şi Copil au fost la un pas să reuşească un break la finalul setului, nu au reuşit să se concentreze în tie-break, unde ruşii nu le-au dat nicio şansă.

În cel de-al treilea act al meciului, românii reuşesc primul lor break, dar îl irosesc imediat, când ruşii câştigă pe serviciul lor. În loc de 5-3 pentru România, scorul devine 4-4. Din nou, fiecare pereche îşi valorifică serviciul şi se ajunge din nou la tie-break. Rezultatul însă diferă: Copil şi Tecău învaţă din greşeli şi reuşesc să se impună cu 7-4.

Perechea română începe greu setul 4, însă reuşeşte să se impună în primul game, deşi a fost la un pas să reediteze greşeala din debutul meciului. De aici, setul merge cap la cap până în tie-break. Acesta se dovedeşte mult mai dramatic decât cel din setul 3, însă românii fructifică a ultima minge de set din cele trei şi egalează la 2.

Ruşii sunt descumpăniţi, iar Tecău şi Copil sunt la un pas să le ia primul game pe serviciul lor. Nu reuşesc, însă la al doilea game pe serviciul adversarului, tricolorii fac break-ul. Băieţii lui Pavel îşi câştigă în continuare serviciul şi scapă cu bine din încercarea ruşilor de a face 3-3, unde le-a mai lipsit doar o minge pentru a realiza breakul. Tricolorii ajung să servească pentru câştigarea meciului. Copil pune capăt emoţiilor cu un as şi România rămâne în meci.

Iniţial, Rusia trebuia să joace în partida de dublu cu Dmitri Tursunov şi Teimuraz Gabaşvili, însă căpitanul nejucător Şamil Tarpişev, care îşi serbează sâmbătă ziua de naştere, a decis în ultimul moment să îl înlocuiască pe cel din urmă cu Marat Safin, în încercarea de a forţa victoria.