MENIU

Tenis: Sorana Cârstea a eliminat-o pe Monica Niculescu la Hertogenbosch, atât la simplu, cât şi la dublu

Foto: NewsIn

Jucătoarea română Sorana Cârstea s-a calificat în turul 2 al turneului de la Hertogenbosch (Olanda) după ce a depăşit-o duminică în runda inaugurală pe compatrioata sa Monica Niculescu, informează site-ul oficial al competiţiei.

Cârstea s-a impus cu 5-7, 6-3, 6-3, după un meci de două ore şi 35 de minute, şi va juca în turul 2 cu învingătoarea partidei pe care o va disputa belgianca Yanina Wickmayer (posesoară a unui wild-card) împotriva unei jucătoare venită din calificări.

Pentru accederea în turul 2, Sorana va primi 30 de puncte WTA şi un cec în valoare de 2.950 de dolari.

Sorana Cârstea este al 4-ea cap de serie al acestui turneu. Primele trei favorite ale competiţiei sunt Dinara Safina, Dominika Cibulkova şi Flavia Pennetta.

Sorana Cârstea a eliminat-o pe Monica Niculescu şi în proba de dublu la Hertogenbosch. Cârstea face pereche cu rusoaica Dinara Safina, numărul unu în clasamentul WTA. Împreună, cele două s-a calificat luni în turul 2 la Hertogenbosch, după ce au trecut, cu scorul 6-2, 6-2, de perechea Monica Niculescu/Anna-Lena Groenefeld, favoritele numărul unu ale turneului de dublu.

Prin accederea în turul 2, învingătoarele şi-au asigurat un punct WTA şi un cec în valoare de 860 de dolari.

Dinara Safina este liderul clasamentului WTA, în timp ce Sorana Cârstea ocupă în prezent locul 27.

Turneul de la Hertogenbosch, care se dispută pe iarbă, este dotat cu premii în valoare de 220.000 de dolari.