MENIU

Tenis: Marat Safin a jucat ultimul meci oficial al carierei la Mastersul de la Paris

Foto: chinadaily.com.cn

Tenismenul rus Marat Safin a jucat, miercuri, ultimul meci al carierei de tenismen profesionist, în turul 2, cu argentinianul Juan Martin del Potro, scor 4-6, 7-5, 4-6, în cadrul Mastersului de la Paris, informează site-ul oficial al turneului.

La finalul meciului, Safin a primit un trofeu din partea organizatorilor, iar o parte a luminilor din sală au fost stinse pentru ca publicul să urmărească pe ecran imagini din cariera rusului. Cu lacrimi în ochi, fostul lider mondial a rememorat diferite momente ale carierei, unele victorii, dar şi faze în care era nervos şi arunca cu racheta de pământ. La finalul montajului, Rafael Nadal, Andy Murray, Novak Djokovic, Nikolai Davidenko şi Roger Federer i-au transmis câteva cuvinte lui Safin, iar filmul s-a încheiat cu "A bientot".

Marat Safin are 29 de ani şi anul acesta a hotărât să se retragă pentru că în opinia sa este prea bătrân ca să mai poată duce ritmul în tenisul profesionit. Rusul vine dintr-o familie de etnie tătară în care se practica tenisul. Safin s-a antrenat în copilărie alături de jucătoare ca Ana Kurnikova, Elena Dementieva sau Anastasia Myskina, iar la vârsta de 14 ani s-a mutat la Valencia unde a avut parte de antrenamente profesioniste. A devenit tenismen profesionist în 1997, iar în 1998 îi învingea pe Andre Agassi şi pe Gustavo Kuerten la Roland Garros. În noiembrie 2000, el a devenit lider al clasamentului ATP unde s-a menţinut timp de 9 săptămâni, iar în palmaresul său sunt trecute două titluri de Mare şlem, US Open (2000) şi Australian Open (2005), cinci titluri de Masters, Toronto (2000), Paris (2000, 2002, 2004) şi Madrid (2004).

Safin este cel de-al doilea tenismen care spune adio sportului de performanţă la Mastersul de la Paris, după ce Fabrice Santoro (36 de ani) a făcut acelaşi lucru duminică, în partida cu americanul James Blake, scor 4-6, 3-6.
Mai multe articole despre:
retragere Tenis Marat Safin