MENIU

Taxa de intrare în staţiunea Mamaia a fost suspendată din 13 septembrie

Foto: gardianul.ro

Taxa de intrare în staţiunea Mamaia a fost suspendată începând din data de 13 septembrie, au anunţat reprezentanţii Serviciului Public de Impozite şi Taxe al Primăriei Constanţa.

"Reprezentanţii Serviciului Public de Impozite şi Taxe şi alte Venituri la Bugetul Statului Constanţa aduc la cunoştiinţă posesorilor de autovehicule neînmatriculate în Constanţa faptul că duminică, 13 septembrie, de la ora 19.00, nu se va mai percepe taxă de acces în staţiunea Mamaia", se precizează într-un comunicat.

Până atunci, cei care au vrut să intre în staţiune la volanul unui automobil cu numere de înmatriculare din alt judeţ au plătit o taxă de trei lei, pentru un abonament de 24 de ore vor plăti patru lei, iar pentru unul de şapte zile - 25 de lei.

Taxa de barieră a fost instituită de administraţia Mazăre în 2003. Ea a fost atacată în contencios administrativ de Prefectura Constanţa, dar a fost reintrodusă, după un proces care a durat doi ani.

Primarul Radu Mazăre a spus că cea mai mare parte a încasărilor din această taxă este folosită pentru organizarea de evenimente în staţiunea Mamaia, evenimente care au ca rol atragerea de turişti.

Mai multe articole despre:
Constanţa taxă turişti Mamaia Radu Mazăre abonament