MENIU

Tăticii au protestat în faţa Tribunalului Bucureşti din cauza discriminării

Foto: itsybitsy.ro

Alianţa Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor a organizat un miting de protest în faţa Tribunalului Bucureşti. Aceştia au cerut să nu mai fie trataţi ca nişte părinţi de mâna a doua.

Reprezentanţii T.A.T.A. sunt nemulţumiţi de felul în care magistraţii judecă majoritatea cauzelor care privesc încredinţarea copiilor, după divorţul părinţilor.

"Foarte multi magistraţi consideră ca tatăl este un părinte de mâna a doua, care poate fi ejectat din viaţa propriului copil prin pronunţarea unei sentinţe judecătoreşti care nu ţine cont de interesul superior al copilului şi de drepturile tatălui acestuia. Aşa-numitele programe de vizitare stabilite de către instanţele de judecată sunt simbolice, pentru că tatal primeşte de regulă 4 zile pe lună ca să le petreacă împreună cu copilul său, relaţia tată-copil având astfel enorm de suferit", se arată pe site-ul Alianţei Antidiscriminare a Tuturor Tăticilor.

De asemenea, membrii alianţei au solicitat judecătorilor să îşi motiveze sentinţele într-un timp cât mai scurt.T.A.T.A a organizat luni primul miting de protest de când funcţionează ca alianţă de apărare a drepturilor taţilor din România.

Mai multe articole despre:
protest părinţi nemulţumire T.A.T.A.