MENIU

Tata Motors a lansat cea mai ieftină maşină din lume - GALERIE FOTO

Foto: rediff.com

Producătorul auto indian Tata Motors a lansat luni, în India, automobilul Nano, cu o lungime de trei metri şi un preţ de 100.000 de rupii (1.979 dolari), care va permite oamenilor mai săraci din ţările în dezvoltare să îşi cumpere pentru prima dată o maşină.

Maşina are patru uşi şi cinci locuri şi nu are air-baguri, aer condţionat şi nici aparat de radio.

VEZI GALERIE FOTO

Lansarea modelului s-ar putea să nu fie suficientă pentru a revigora situaţia companiei Tata Motors, afectată de datorii mari şi de scăderea vânzărilor. Tata Motors a avut pierderi de 2,63 miliarde rupii în perioada octombrie-decembrie.

Producătorul auto se confruntă cu dificultăţi, de asemenea, în ceea ce priveşte refinanţarea a două miliarde dolari din creditul de trei miliarde dolari contractat pentru achiziţia din iunie a mărcilor Jaguar şi Land Rover de la Ford Motor.

Tata Motors a fost afectat de criza mondială, care a lovit puterea de cumpărare a economiei indiene şi a îngreunat accesul oamenilor la împrumuturi pentru cumpărarea de maşini.

În plus, lansarea survine cu o întârziere de şase luni - fusese programată anterior pentru octombrie 2008 -, ca urmare a unei dispute legate de amplasamentul unde urma să aibă loc producţia. Tata şi-a mutat fabrica din Bengalul de Vest, ca urmare a unui conflict din cauza terenurilor cumpărate de la fermieri şi a amplasat uzina de producţie la Gujarat.

Mai multe articole despre:
maşină Tata Motors nano