MENIU

TAS a decis ca Matuzalem să plătească daune de aproape 12 milioane de euro către Şahtior Doneţk

Foto: lazio.theoffside.com

Tribunalul Sportiv de la Lausanne (TAS) a anunţat, marţi, că mijlocaşul brazilian Matuzalem Francelino da Silva va trebui să plătească fostului său club, Şahtior Doneţk, despăgubiri în valoare de 11,8 milioane de euro, pe motiv că şi-a reziliat unilateral contractul cu echipa ucraineană.

La data de 1 iunie 2004, oficialii grupării pregătite de Mircea Lucescu şi fostul jucător al Bresciei s-au înţeles asupra unui angajament valabil pe cinci ani. Conform înţelegerii respective, Matuzalem nu putea părăsi formaţia din Doneţk decât în cazul în care un club era dispus să plătească pentru serviciile sale cel puţin 25 de milioane de euro.

Trei ani mai târziu, fotbalistul sud-american anunţa conducerea lui Şahtior că şi-a reziliat unilateral contractul. În iulie 2007, Matuzalem s-a transferat la formaţia spaniolă Real Zaragoza, care un an mai târziu l-a împrumutat pentru un sezon la Lazio Roma.

Finalista actualei ediţii a Cupei UEFA a sesizat FIFA la data de 25 iulie 2007 vizavi de modul în care Matuzalem şi-a întrerupt contractul scadent în 2009 şi a solicitat mijlocaşului brazilian despăgubiri în valoare de 25 de milioane de euro. Ulterior, Camera de Soluţionare a Conflictelor din cadrul FIFA a hotărât ca fotbalistul să achite suma de 6.800.000 de euro drept daune, decizie care a nemulţumit ambele părţi.

Dosarul respectiv a ajuns în cele din urmă la TAS, iar forul de la Lausanne a decis, marţi, ca Matuzalem şi clubul Real Zaragoza să achite către Şahtior Doneţk suma de 11.858.934 de euro.
Mai multe articole despre:
Şahtior Doneţk TAS