MENIU

Tăriceanu speră ca apropiatul Congres să nu ducă la o fracturare în PNL

Foto: NewsIn

Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, prezent sâmbătă la Giurgiu, la Delegaţia Permanentă a organizaţiei judeţene, a declarat că speră ca viitorul Congres al liberalilor să nu ducă la o fracturare a formaţiunii politice, ci să dea posibilitatea unor dezbateri constructive.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că, în opinia sa, în această perioadă de criză economico-financiară, oricare dintre partidele aflate pe scena politică românească, va pierde dacă îşi va urmări propriile interese.

"Congresul sper să nu ducă la o fracturare a partidului. Îmi doresc ca acest congres să ne dea posibilitatea să trecem peste competiţia internă, care nu e de blamat dacă va aduce ceva pozitiv. În această perioadă grea, cea mai mare greşeală ar fi ca principala preocupare să fie competiţia internă. Orice partid care stă cu faţa doar către interesele proprii, va pierde. Am condus o guvernare de succes datorită PNL şi vreau să întorc acest lucru partidului, dar nu este vorba despre o funcţie, ci îmi doresc mai mult decât atât. PNL să fie o alternativă pe zona centru-dreapta, să ajungă la un scor de 30 la sută şi să intre la Guvernare prin uşa din faţă şi nu pe uşa din dos", a spus Tăriceanu.

Pe de altă parte, plecând de la o declaraţie a unui membru în Biroul Politic al PNL Giurgiu, privind aprecierea sa faţă de discursurile lui Crin Antonescu, Tăriceanu a afirmat că discursurile bune nu sunt suficiente pentru aducerea voturilor.

"Şi eu sunt încântat de discursurile frumoase, dar în politică, nu întotdeauna cei care ţin discursuri frumoase aduc şi voturi. Discursul poate să fie frumos, dar rămâne de orator şi nimic mai mult. Fără un mesaj clar către cetăţeni, discursul nu face două parale. Viitoarea conducere a PNL pe care o veţi vota, trebuie să se bazeze pe oameni care dincolo de discurs,  pot să demonstreze că au capacitate de a munci şi au dat şi rezultate", a specificat Tăriceanu.

Fostul premier a făcut şi câteva referiri la PDL şi la preşedintele Traian Băsescu. "Am convigerea că PDL este un partid lipsit de ideologie, se bazează pe un discurs pe teme populiste şi demagogice, iar pentru PNL prezenţa lui Băsescu este un obstacol, dar nu e veşnic. Încă de anul trecut a început să coboare panta. Băsescu a creat doar conflicte, promisiuni şi nu a făcut nimic concret pentru o viaţă mai bună a oamenilor. Steaua lui Băsescu începe să apună şi odată cu ea şi cea a PDL", a declarat preşedintele PNL.
Mai multe articole despre:
Călin Popescu Tăriceanu PNL congres