MENIU

Tăriceanu pune pe seama noii conduceri PNL rezultatele slabe de la europarlamentare

Foto: NewsIn

Fostul preşedinte PNL Călin Popescu Tăriceanu critică pe blogul său noua conducere a liberalilor şi aruncă responsabilitatea semieşcului de la europarlamentare pe umerii lui Crin Antonescu.

Călin Popescu Tăriceanu a transmis, prin intermediul unei postări pe blogul său, un mesaj de "chemare la luptă" a militanţilor liberali, criticând, însă, acţiunile actualei conduceri care au dus la scorul de sub 15% pentru PNL la europarlamentare.

"PNL a scăzut cu mai mult de patru procente de la ultimele alegeri parlamentare. Şi mai dureros este faptul că sute de mii de români, care au votat PNL în noiembrie, au stat acum acasă", a criticat Tăriceanu, chiar dacă a menţionat că nu vrea să facă o analiză a campaniei PNL. "Sunt sigur că actuala conducere a PNL va analiza aceste cifre şi va trage cele mai bune concluzii. Va analiza ce s-a făcut bine în campanie şi unde s-a greşit", a afirmat Tăriceanu.

Fostul lider liberal a mai atras atenţia că PNL nu trebuie să devină o formaţiune al cărei singur scop să fie lupta cu Traian Băsescu. Tăriceanu a accentuat că întreaga forţă a partidului trebuie să fie canalizată în direcţii constructive.

"Să nu cădem în capcana de a deveni partidul anti-prezidenţial. PNL a început să crească electoral, doar după ce am renunţat să mai răspund la atacurile politice ale lui Traian Băsescu. Să îi lăsăm pe Geoană şi Băsescu să îşi înjure reciproc rudele sau să schimbe ironii de prost-gust", a afirmat Tăriceanu, cu referire la atacurile preşedintelui actual al PNL, Crin Antonescu, susţinute în perioada campaniei electorale.

Fostul premier a mai subliniat că PNL trebuie să îşi menţină poziţia de centru-dreapta pe scena politică şi să nu accepte niciun compromis. "PNL este şi va fi un partid de centru-dreapta şi nu trebuie să încerce să devină ceea ce nu este. PNL - ca orice partid liberal autentic - excelează pe teme economice. Aici este punctul nostru forte. Trebuie să îl folosim", a atenţionat fostul preşedinte al PNL, care a făcut un apel către toţi membrii din ţară ai partidului să participe la elaborarea unui program economic pentru viitorul României.