MENIU

Tăriceanu: PNL pare în acest moment ghidat de interese personale

Tăriceanu crede că PNL ar trebui să fie la putere, Antonescu l-a dus în opoziţie

Fostul premier susţine că liberalii sunt în pericol în faţa unei înţelegeri între PDL şi PSD pe tema introducerii uninominalului majoritar. În plus, Călin Popescu Tăriceanu crede că locul PNL acum este la guvernare.

\"Cel mai mare pericol pentru Partidul Naţional Liberal este o înţelegere tactică între PDL şi PSD. Această înţelegere va avea ca scop marginalizarea PNL şi pregătirea terenului pentru bipartidism prin introducerea votului uninominal neproporţional (majoritar), în unul sau două tururi. Nimic nu le-ar conveni mai bine foştilor colegi din FSN decât un sistem politic simplificat, în care să îşi împartă puterea. PSD şi PDL sunt adversari, dar asta nu îi va împiedica să colaboreze pentru a marginaliza PNL. Cum? Simplu: împărţindu-şi puterea la nivel local şi introducând sistemul de vot uninominal majoritar, neproporţional\", susţine fostul preşedinte al PNL, Călin Popescu Tăriceanu, într-o postare pe blog.

Tăriceanu crede că PSD şi PDL au dus în ultimul an o politică de distrugere a electoratului liberal: \"Nu vreau să spun cuvinte tari, dar PSD-PDL au avut o guvernare programată pentru distrugerea clasei de mijloc din România. Adică a votanţilor noştri, a oamenilor care ‎votează PNL şi care reprezintă motorul relansării economice a României. De aceea, am şi spus acum câteva săptămâni că trebuie să luăm în calcul intrarea la guvernare. Pentru că pentru clasa de mijloc şi pentru toţi românii te lupţi cel mai bine de la putere, unde ai un cuvânt de spus în politicile economice care sunt puse în aplicare. Unii cred că din opoziţie poţi cuceri voturile nemulţumiţilor. Poţi câştiga voturile românilor mult mai bine arătându-le că te baţi pentru ei şi că impui politici care le schimbă în bine viaţa. Electoratul liberal este alcătuit în general din oameni cu un nivel peste mediu al educaţiei şi pregătirii profesionale care nu doreşte să lase altora decizia politică privind soarta lor. Pentru a face acest lucru trebuie să fii la guvernare\".

Pentru a reveni la putere, liberalii, trebuie în opinia lui Tăriceanu să facă \"o politică realistă şi pragmatică bazată pe o strategie coerentă şi compatibilă cu interesul PNL pe termen lung\".

Fostul preşedinte al liberalilor lansează şi o săgeată în direcţia actualei conduceri a partidului, deţinută de Crin Antonescu: \"Din păcate PNL pare mai degrabă în acest moment ghidat de interese personale, fără a avea o viziune şi un obiectiv strategic care să-i permită să-şi continue tendinţa ascendentă amorsată în 2004.\"

Aceleaşi acuze la adresa conducerii PNL şi aceeaşi pledoarie pentru intrarea la guvernare alături de PD-L a susţinut recent un alt fost preşedinte al liberalilor, omul de afaceri Viorel Cataramă.