MENIU

Tăriceanu, Motreanu, Olteanu vor face parte din echipa de campanie a lui Antonescu

Foto: gandul.info

Preşedintele PNL Crin Antonescu a anunţat miercuri, după şedinţa Biroului Politic Central, că din echipa care va lucra alături de el în campania pentru prezidenţiale, pe diverse paliere, fac parte Călin Popescu Tăriceanu, Ludovic Orban, Dan Motreanu, Bogdan Olteanu, Varujan Vosganian.

În privinţa echipei de campanie, Antonescu a precizat că, printre cei care au atribuţii executive, se numără Relu Fenechiu, Marian Petrache, Dan Motreanu, Florin Alexe, Daniel Chiţoiu şi Varujan Vosganian. El a menţionat că, în afara acestei echipe, nu există anumiţi strategi "care să le spună ce au de făcut".

Întrebat despre nivelul la care este implicat în campanie fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu, Antonescu a precizat că va fi pe acelaşi palier cu Ludovic Orban şi "ceilalţi colegi (...) un grup care până la urmă ia deciziile importante strategice". Antonescu a menţionat că, din această echipă, fac parte şi Bogdan Olteanu, şi Teodor Meleşcanu, şi Dan Radu Ruşanu.

Antonescu s-a referit şi la nivelul cotizaţiilor pentru campania prezidenţială, admiţând că subiectul este discutat de liberali. "Discutăm despre acest lucru. Trebuie să stabilim nişte forme. Campania va fi din acest punct de vedere o campanie transparentă, cu o subscripţie publică, până la urmă în care vom apela la fiecare cetăţean al României, nu la fiecare membru al partidului pentru a susţine această campanie dacă doreşte, cu cât doreşte", a afirmat Antonescu.

Despre modul în care se vor strânge banii de la cetăţeni, liderul liberal a spus că se lucrează la "aspectele tehnice ale acestei probleme". 

"În final, vom avea o campanie perfect deschisă în care să se verifice cine a dat, ce bani a dat şi, de asemenea, să facem şi trasparenţa pe partea cheltuielilor, pentru că văd să începe să se pună, şi mă bucur, foarte serios problema transparenţei cu care se cheltuiesc banii în campanii electorale, în operaţiuni de publicitate", a explicat liderul PNL.

La rândul său, prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a menţionat că partidul încearcă să introducă sistemul de finanţare a campaniilor folosit în democraţiile occidentale avansate, în care "candidatul sau partidul să nu depindă de un grup de finanţatori restrâns care să asigure toate cheltuielile de campanie, pentru a nu-l pune în stare de dependenţă de ceea ce spunea Băsescu-oligarhi, moguli". "De asemenea, vrem ca atunci când PNL va reveni la guvernare, să nu fie obligat să pună miniştri precum Ridzi, care a dat vreo 70.000 de euro la campania electorală, sau precum doamna Plăcintă, care a dat şi dânsa vreo 75.000 de euro la camania electorală", a adăugat Orban.