MENIU

Tăriceanu: Liberalii vor continua consultările cu celelalte partide şi cu sindicatele pentru realizarea Legii unitare a salarizării

Foto: NewsIn
Tăriceanu: PNL susţine în continuare o lege unică a salarizării

Liberalii cred că una dintre priorităţile executivului trebuie să fie salarizarea unică a bugetarilor. Guvernul Tăriceanu a încercat la sfârşitul mandatului mai multe consultări cu partidele şi sindicatele pentru redactarea acestei legi.

Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni că fostul ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu, şi fostul secretar de stat în MIRA, Victor Paul Dobre, vor lucra pentru a continua demersul realizării unei Legi unitare a salarizării, pe care s-o depună în Parlament.

Tăriceanu a anunţat că Biroul Politic Central i-a mandatat luni pe deputatul Victor Paul Dobre, preşedinte al Comisiei de muncă, şi pe fostul ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu, să continue mai departe proiectul demarat înainte de alegerile parlamentare, de realizare a Legii salarizării unitare. 

Preşedintele PNL a menţionat că partidul său va depune în Parlament o propunere legislativă în acest domeniu, care va fi constituită inclusiv prin reluarea consultărilor cu partenerii sindicali, cu patronatele.

Cât priveşte subiectul pensiilor, Tăriceanu a calificat afirmaţiile premierului Emil Boc drept "rău intenţionate".

El a criticat faptul că prim-ministrul vorbeşte despre aducerea pensiilor la 45% punctul de pensie în raport cu salariul mediu brut pe economie, măsură care, a susţinut Tăriceanu, a fost luată de deja, în timpul mandatului său de premier. De altfel, preşedintele PNL a menţionat că anul 2009 va fi primul an în care salariile vor scădea, "după un lung şir de ani în care au crescut".

La rândul ei, fostul ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu, a accentuat că ţinta Guvernului Boc, de a stabili valoarea punctului de pensie la 45% din salariul mediu a fost măsură luată de Cabinetul Tăriceanu, iar actuala putere nu a făcut decât să retipărească aproximativ şase milioane de taloane "cu aceaşi valoare". De altfel, ea a estimat că, de fapt, nominal, pensiile vor scădea, deoarece valoarea salariului mediu va fi mai mică decât în 2008.