MENIU

Tăriceanu îşi retrage acţiunea în justiţie dacă Boc renunţă la acuzaţiile cu Sterling

foto: NewsIN

Preşedintele PNL Călin Popescu Tăriceanu a declarat miercuri că, în situaţia în care premierul renunţă public la acuzaţiile la adresa sa în cazul Sterling, atunci îşi va retrage acţiunea în instanţă, precizând că OUG 101/2007 de fapt măreşte redevenţele, ceea ce a adus 250 de milioane de lei la buget.

"Nu i-a dat Guvernul Tăriceanu nimic firmei Sterling, ci legislaţia prevede anumite lucruri care trebuie respectate. Dacă nu încetează (Emil Boc - n.r.) cu aceste afirmaţii şi nu pune mâna pe carte şi pe lege, să citească bine ce spune legea şi să vadă că Guvernul a făcut ce spune legea. Mai are timp câteva zile să-şi retragă afirmaţiile că altfel voi merge cu acţiunea în justiţie, pe care deja am depus-o, mai departe şi riscă să sufere consecinţele pe care le prevede legea", a afirmat Tăriceanu, precizând ulterior că, dacă premierul îşi retrage afirmaţiile, atunci retrage şi el acţiunea în justiţie.

Fostul premier, care a dat din nou explicaţii pe problematica în cauză, a precizat că OUG 101 "nu are nimic de-a face cu Sterlingul". "Boc ar avea o şansă să pună mâna să citească domne', să citească legile, ordonanţele, pentru că el vorbeşte după ureche şi e foarte grav un prim-ministru că face aşa ceva (...) OUG 101 majorează redevenţele la toate produsele solului şi subsolului, mai puţin la două, care sunt blocate din 2004 pentru zece ani - petrol şi gaze", a afirmat Tăriceanu.

Preşedintele PNL Călin Popescu Tăriceanu a declarat miercuri că a depus în instanţă acţiunea împotriva premierului Emil Boc în cazul Sterling, iar reprezentantul PNL Tudor Chiuariu a precizat că daunele cerute premierului sunt de 100.000 RON, şi tot atât îi cer şi lui Iulian Iancu.

Premierul Emil Boc a acuzat Guvernul Tăriceanu că a acţionat cu premeditare în afacerea Sterling, pregătind încă din 2007 ordonanţa de urgenţă care a permis transformarea unui contract de explorare în contract de concesiune şi a anunţat că ordonanţa mai poate fi respinsă de Parlament. Reacţia sa la acţionarea în instanţă de către predecesorul său în funcţie l-a determinat pe Boc să afirme că se bucură, pentru că are prilejul să dovedească avantajarea firmei Sterling de către fostul Cabinet.