MENIU

Târgul de Turism, boicotat de marii tour operatori

Foto: standard.moeny.ro

Decizia Ministerului Turismului de a promova cu prioritate turismul intern în perioada sărbătorilor de iarnă stârneşte revolta marilor agenţii de turism, specializate în principal pe turism extern, pentru care târgul genera o parte importantă din vânzările de pachete turistice pentru străinătate în sezonul rece.

Multe dintre agenţiile contactate de Business Standard declară că au decis să boicoteze participarea la Târgul de Turism al României (TTR), cel mai important eveniment de profil al toamnei. Ministerul Turismului împreună cu reprezentanţii autorităţilor publice locale şi ai asociaţiilor de promovare în turism au stabilit că obiectivul principal al târgului va fi promovarea destinaţiilor turistice autohtone şi a închiriat în pavilionul principal un spaţiu “reprezentativ” de aproximativ 5.000-6.000 mp, forţând agenţiile de turism să închirieze spaţii doar la etaj, unde vizibilitatea este scăzută.

"Agenţiile mari de outgoing nu se vor duce, pentru că TTR-ul era perceput ca un vector de promovare pentru pachetele turistice de iarnă în străinătate. Fiind obligate să închirieze spaţii doar la etajele unu sau doi, unde nu au vizibilitate, au preferat să se retragă", a declarat pentru Business Standard Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT). Citeşte mai mult în Business Standard