MENIU

Ţăranii nu ştiu mai nimic despre cum îşi pot asigura animalele

Foto: RTV

Dacă animalele din gospodărie sunt atacate de păsări sălbatice sau muşcate de şerpi, primiţi banii pe asigurare. Dacă vacile v-au fost furate în timp de război al unui duşman extern, am citat din lege, sau sunt victimele unei explozii atomice, cum spune aceeaşi lege, nu mai primiţi nimic. Pe criza asta agenţii de asigurare ar da orice ca ţăranii să-şi asigure animalele. Doar că ei, nu ştiu prea multe despre aceste pompoase oferte.

Să ne asigurăm sau să nu ne asigurăm animalele, aceasta este ultima dilemă a ţăranului român. Subvenţiile guvernamentale sau creditele europene tind să piardă teren în faţa acestei provocări, asigurarea animalelor din gospodărie.

Seci, oficiale şi pretenţioase condiţiile de asigurare puse pe hârtie de agenţi sunt inaccesibile oamenilor de rând. Săteanul ştie doar că asigurarea asta face minuni. Dacă o ai.

Privită cu un ochi indulgent, o poliţă de asigurare pentru animale devine chiar extrem de atractivă. Poţi afla astfel că furtul prin efracţie este un risc pe care asigurarea îl acoperă. Nu la fel se întâmplă în cazul în care animalul este afectat de ceea ce agenţii de asigurări numesc pompos: acţiunea directă a presiunii generate de spargerea zidului sonic de către avioane.
Mai multe articole despre:
ţărani asigurare animale gospodărie poliţă