MENIU

Tăierea sporurilor de la ÎCCJ, anulată prin decizia Curţii de Apel

Foto: RTV
Boc: Într-o perioadă dificilă de criză trebuie să gestionăm resursele financiare pe care le avem în concordanţă cu ceea ce economia produce

Curtea de Apel Bucureşti a decis admiterea cererii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de anulare a executării adresei Ministerului Finanţelor prin care s-a anunţat că salariile angajaţilor de la ÎCCJ nu vor mai include sporul de stres şi cel de confidenţialitate.

Potrivit oficialilor de la Curtea de Apel Bucureşti, cererea ÎCCJ judecată joi se referă la anularea adresei Ministerului Finanţelor. Decizia poate fi atacată cu recurs.

Angajaţii ÎCCJ au contestat, în instanţă, actul Ministerului Finanţelor prin care le-au fost suspendate anumite sporuri, surse din magistratură declarând, pentru NewsIn, că şefii ÎCCJ au refuzat să plătească, miercuri, salariile angajaţilor fără aceste sporuri.

Ministerul Finanţelor a trimis la ÎCCJ o adresă prin care anunţa tăierea a 65 de procente până la sfârşitul anului din salariile angajaţilor ÎCCJ, respectiv sporul de stres de 50% şi cel de confidenţialitate, urmând ca sumele restante să fie reeşalonate, potrivit OUG 71 din iunie.

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Nicolae Popa, a declarat, miercuri, pentru NewsIn, că nu sunt bani pentru plata salariilor angajaţilor instituţiei, afirmând că poartă discuţii cu ministrul Finanţelor, prin corespondenţă, pe această temă.

Şi premierul Emil Boc le-a cerut magistraţilor să dea dovadă de înţelegere în perioada de criză."În privinţa unor drepturi salariale suplimentarea trebuie să înţelegem că într-o perioadă dificilă de criză avem nevoie de solidaritate şi că trebuie să gestionăm resursele financiare pe care le avem în concordanţă cu ceea ce economia produce", a spus Boc.

VEZI VIDEO