MENIU

Tabără: Prioritatea mea, dacă voi fi ministru, va fi asigurarea finanţării subvenţiilor după 2010

Foto: NewsIn

Valeriu Tabără, propus ministru al agriculturii în cabinetul lui Liviu Negoiţă, a declarat că prioritatea sa, dacă va fi numit ministru, va fi asigurarea surselor de finanţare pentru înlocuirea subvenţiilor ce nu mai pot fi acordate din 2010, potrivit tratatului de aderare la UE.

Valeriu Tabără susţine că îşi propune să realizeze o analiză rapidă a surselor care vor putea fi utilizate din 2010 pentru acordarea de subvenţii pentru agricultură.

"Agricultura românească este într-o situaţie dificilă, aşa cum am spus-o întotdeauna, şi trebuie să analizăm cât mai repede această stare şi să găsim soluţii. În principal, trebuie să ne gândim ce vom face din 2010 cu subvenţiile, trebuie să ne orientăm către proiecte pentru atragerea de fonduri europene, precum şi pentru găsirea de fonduri bugetare pentru înlocuirea alocaţiilor de la Uniunea Europeană (UE)", a explicat Tabără.

De asemenea, Tabără a mai spus că, dacă va fi numit ministru, va acorda atenţie realizării de programe de dezvoltare a infrastructurii rurale. În plus, acesta are în plan dezvoltarea, concomintent, atât a sectorului vegetal cât şi a celui zootehnic.

"Mă gândesc şi la reglementarea pieţei interne pentru că avem atât de multe produse pe care nu ştim să le valorificăm aşa cum ar merita. De asemenea, iau în calcul dezvoltarea sectoarelor vegetal şi zootehnic, în aceeaşi măsură", a mai spus Tabără.

Valeriu Tabără a mai declarat că, după părerea sa, Guvernul format de Liviu Negoiţă are 80% şanse să treacă de Parlament. El a adăugat că se va prezenta în Parlament, chiar dacă PSD şi PNL vor să nu se întrunească pentru a forma comisiile şi că va respecta procedurile, aşa cum a făcut-o întotdeauna.