MENIU

Sute de susţinători ai lui Becali au protestat în faţa Tribunalului Bucureşti

FOTO: avocatromania.ro
Două autocare de susţinători ai lui Gigi Becali au ajuns deja la Tribunalul Bucureşti
Susţinătorii lui Gigi Becali spun că au venit să îl spriine pentru a-l răsplăti pentru ajutorul acordat la inundaţii

Aproximativ 400 de persoane s-au adunat astăzi la Tribunalul Bucureşti, pentru susţinerea lui Gigi Becali, fiind împărţite pliante în numele unor organizaţiii neguvernamentale, în semn de protest faţă de arestarea patronului stelist. Circa 80 de susţinători ai lui Gigi Becali au venit la Bucureşti cu două autocare din Vadu Roşca, unde Becali a construit case sinistraţilor.

Patru susţinători ai lui Gigi Becali s-au urcat pe clădirea Bibliotecii Naţionale, care se află în faţa Tribunalului Bucureşti.

Aceştia au scandat "Încă o revoluţie", "Eliberaţi-l pe Becali", "Hai Becali" şi poartă tricouri pe care scrie "Free Gigi". Clădirea bibliotecii se află în reparaţii.

Simpatizanţii lui Gigi Becali au împărţit, la Tribunalul Bucureşti, tricouri cu inscripţia "Free Gigi!", în timp ce câteva persoane instigau mulţimea să strige lozinci împotriva lui Gabriel Popoviciu şi Traian Băsescu.

Unei femei i s-a făcut rău şi a fost scoasă din mulţime.

Jandarmeria Română a spus că protestul este ilegal şi a cerut întreruperea acţiunii. 150 de jandarmi au fost mobilizaţi pentru a întâmpina eventualele incidente. Unul dintre manifestanţii pro Becali a fost ridicat de jandarmi şi urcat într-o maşină a Jandarmeriei.

Două autocare din din localitatea Vadu Roşca, judeţul Vrancea, pline cu susţinători de-ai lui Gigi Becali au ajuns la Tribunalul Bucureşti, la ora 11.20, aceştia cerând ca finanţatorul Clubului Steaua să fie eliberat.

''Nu ne-a plătit nimeni să venim aici. Am venit din proprie iniţiativă să îi aducem un spriijin moral acestui om. Noi considerăm că nu a greşit'', a spus unul dintre susţinătorii lui Gigi Becali.

Marius Militaru, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Române, a declarat că protestul nu este legal pentru că nu a fost depusă o cerere la Primărie pentru un astfel de protest.

"A fost identificat liderul acestui grup şi i s-a pus în vedere de către jandarmi să întrerupă această acţiune pentru că este ilegală", a spus Militaru. 

Acesta a explicat că oamenii prezenţi în faţa Tribunalului au motivat, în primă instanţă, că se află aici pentru că este o şedinţă publică, dar pe parcurs au afişat pancarte şi au început să scandeze, "ceea ce întruneşte elementele unei adunări publice". 

Unul dintre manifestanţii pro Becali a fost ridicat de jandarmi şi urcat într-o maşină a Jandarmeriei.  

În jur de 60 de jandarmi asigură, în mod constant, paza sediului Tribunalului Bucureşti, numărul fiind suplimentat cu încă 90 doar pe parcursul zilei de luni, după ce au apărut informaţii legate de faptul că mai mulţi susţinători din ţară ai lui Gigi Becali se vor aduna în faţa instituţiei.

Gigi Becali a fost reţinut de procurori, joi, 2 aprilie, la ora 13.00, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu alte patru persoane, ulterior, fiind reţinut o a şasea persoană. Cea de-a şaptea persoană căutată de poliţişti nu a fost găsită, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan.

Când s-a hotărât ca George Becali şi alte patru persoane implicate să fie judecate în stare de arest, în faţa Judecătoriei Sectorului 1 s-au adunat peste 300 de persoane care l-au susţinut pe Gigi Becali. 

Citeşte şi Avocatul lui George Becali: Mă deranjează stilul literar al motivării judecătorilor