MENIU

Sute de pensionarii hunedoreni au făcut împrumut la CAR pentru sărbătorile de iarnă

Pensionarii hunedoreni au împrumutat 120.000 de lei pentru sărbători

Bătrânii iau sume mici pentru a-şi achita facturile, dar şi ca să cumpere mâncare şi cadouri pentru nepoţei. După ce trec sărbătorile, mulţi dintre ei nu au de unde să dea banii înapoi. 700 de vârstnici din Vrancea, de exemplu, au popriri pe pensii din cauza datoriilor.

Casa de Ajutor Reciproc este întotdeauna colacul de salvare pentru pensionari. Mai ales în preajma sărbătorilor. \"Se plăteşte mai uşor, iar dobânzile nu sunt aşa mari. Pe perioada iernii cheltuielile sunt mari, întreţinerile şi toate\", a declarat o pensionară.

Peste 100 de pensionari hunedoreni au solicitat deja împrumuturi în prima săptămână din decembrie. Totalul împrumuturilor depăşeşte 120.000 de lei.

Şi mai greu este pentru cei 700 de bătrâni din Vrancea care au popriri pe pensii. \"Sunt zile în care vin 2-3 cereri de poprire, sunt zile în care nu vin deloc, astăzi, de exemplu, am la mapă şase cereri de înfiinţarea a popririlor\", a precizat directorul Casei de Pensii din Vrancea, Constantin Guguianu.

Reţinerea pentru plata datoriilor poate fi făcută, conform codului de procedură civilă eşalonat, într-un cuantum de maximum o treime din pensia aflată în plată, până la recuperarea totală a debitului.