MENIU

Sute de oameni s-au călcat în picioare, la Galaţi, pentru un pachet cu mâncare

Foto: Realitatea TV
De ziua Sfîntei Cuvioase Parascheva, oamenii s-au bătut pentru mâncare.

Scene şocante miercuri, la sărbătoarea Sfintei Parascheva. La Galaţi, câteva sute de oameni s-au călcat în picioare şi s-au bătut pentru un pachet cu mâncare. Veniţi direct de la slujbă, credincioşii nu s-au dat în lături de la nimic pentru o bucată de pâine şi un măr.

Slujba de prăznuire a Sfintei Parascheva s-a încheiat cu îmbrânceli, ţipete şi înjurături. Sute de oameni s-au călcat pentru un pachet cu ajutoare.

Îmbrânceli şi la Ploieşti, la Biserica Sfânta Vineri. Jandarmii nu au reuşit să facă faţă sutelor de credincioşi care s-au înghesuit ca să primească pachete cu hrană.

La Iaşi, primăria şi 10 restaurante au pregătit 75.000 de sarmale pentru miile de pelerini veniţi să se închine la moaştele Cuvioasei Parascheva. Organizatorii au învăţat însă din experienţa anilor precedenţi şi au reuşit să evite înghesuiala.

"Acu' ne-am organizat mai bine, că lăsăm în tranşe să intre, căte 25 - 30 de pelerini", a precizat Romeo Olteanu, viceprimar Iaşi.

Biserica ortodoxă Română a prăznuit-o miercuri Sfânta Cuvioasă Parascheva, ocrotitoarea copiilor, a femeilor însărcinate şi a tuturor celor nevoiaşi.
Mai multe articole despre:
bătaie mâncare pelerini