MENIU

Sute de ieşeni au ajuns la spital cu fracturi grave, după ce au căzut pe gheaţă

Foto: RTV
La Iaşi, sute de oameni au ajuns la spital, în ultimele zile, după ce au alunecat pe gheaţă

Vremea s-a mai încălzit, dar gheaţa de pe străzi încă face ravagii. La Iaşi, sute de oameni au ajuns la spital, în ultimele zile, după ce au alunecat şi au căzut pe scările sau trotuarele din oraş şi chiar în propriile curţi. În plus, medicii de-abia fac faţă intervenţiilor, pentru că la Spitalul de Urgenţă Sfântul Ioan ajung cazurile grave din toată Moldova.

În ultimele zile, spitalul s-a umplut până la refuz. Oamenii care şi-au rupt mâinile şi picioarele căzând pe gheaţă au fost internaţi chiar şi la Unitatea de Primire a Urgenţelor. Într-o singură gardă, 100 dintre cei 180 de pacienţi care au sosit la spital au avut nevoie de ajutorul medicilor ortopezi.

''Sunt gărzi de coşmar în ultimul timp la unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Clinic de Urgenţă Sfântul Ioan. Sunt pline secţiile de ortopedie, traumatologie, terapie intensivă în sectorul traumatologie'', a declarat Tudor Ciuhodaru, coordonator UPU Spitalul Sf. Ioan Iaşi.

Medicii speră ca vremea să ţină cu ei şi soarele să usuce trotuarele care au devenit adevărate capcane pentru pietoni.

Tot din cauza vremii este aglomeraţie şi la Spitalul judeţean de urgenţă din Ploieşti. De data aceasta, cei care suferă din cauza încălzirii bruşte sunt bolnavii de inimă. 

Secţia de cardiologie, singura din judeţul Prahova, are 80 de paturi în care miercuri s-au înghesuit 150 de bolnavi. 

Mai multe articole despre:
spital urgenţe gheaţă fracturi