MENIU

Sute de familii din Vaslui locuiesc în garsoniere mici şi pline de igrasie

Ploaia se infiltrează pereţi garsonierelor de la ultimul etaj
Sute de vasluieni locuiesc în garsoniere mizere

Camere mici şi aglomerate, casa scării fără geamuri, mizerie şi miros urât. Aşa arată un bloc cu 175 de garsoniere, situat chiar în centrul Vasluiului. Laolaltă, copii, părinţi şi chiar bunici, încearcă să supravieţuiască într-o cameră îngustă, care nu are bucătărie şi nici baie.

Violeta are 31 de ani şi stă de-o viaţă într-o garsonieră de doar 20 de metri pătraţi. Locul a devenit neîncăpător atunci când au venit pe lume cei şase copii. \"Dormim de-a curmezişul, nu pot să-i culc pe copii pe jos\", a spus aceasta.

În camera mică abia încape un pat şi aragazul. De mobilier nici nu poate fi vorba. Din cauza igrasiei, copiii stau mai mult prin spitale. \"Avem o săptămână de când am ieşit din spital. Unul dintre copii are astm şi trebuie să-l păzesc de umezeală, dar cum pot să fac asta într-o cameră plină cu pereţii uzi\", a completat femeia.

În cele 175 de camere din ghetou, locuiesc sute de persoane. Pentru că spaţiul este neîncăpător, unii şi-au scos şifonierele cu haine pe hol, alţii şi-au amenajat acolo bucătăria. În locuinţele de la ultimul etaj, ploaia se infiltrează în tavan şi pereţi. Cea mai mare problemă o reprezintă însă toaletele murdare, pe care le folosesc în comun.

Situat foarte aproape de centrul oraşului, blocul a fost ridicat în anul 1971.

Mai multe articole despre:
Vaslui spital ghetou astm garsonieră igrasie