MENIU

Sute de elevi din Prahova şi Suceava învaţă în frig

Foto: sansavranceana.ro
Sute de copii învaţă în şcoli fără căldură, fără canalizare şi fără apă potabilă.

Anul şcolar a început de aproape două luni. Sute de copii învaţă însă în şcoli fără căldură, fără canalizare şi fără apă potabilă. În localitatea prahoveană Lapoş, peste o sută de elevi îşi suflă-n pumni ca să se încălzească. Aceeaşi situaţie şi în Suceava, în comuna Cotârgaşi. Elevii îşi pun două rânduri de haine ca să nu îngheţe.

Mersul la şcoală pentru copiii din Lapoş este un chin. Toaletele sunt mizere, nu există apă potabilă şi nici sursă de căldură. Copiii se plâng că nu mai suportă frigul din clase.  Lucrările au fost demarate în 2008, cu fonduri de la Ministerul Învăţământului. Nu au mai fost însă finalizate din lipsă de fonduri.

Condiţii inumane şi pentru cei 200 de copii din comuna Suceveană Cotârgaşi. Şcoala nu are apă, grupuri sanitare şi nici căldură. Constructorul care s-a ocupat de reabilitarea şcolii a dărâmat sobele din clase. Nu a montat însă şi o centrală electrică în loc.

Lucrarea de instalare a centralei ar trebui să fie gata în cel mai scurt timp. Constructorii încă nu s-au apucat de treabă însă, iar copiii riscă să îngheţe de frig la iarnă.
Mai multe articole despre:
elevi şcoli apă Suceava frig fonduri Prahova canalizare