MENIU

Sute de angajaţi ai primăriilor din Olt nu şi-au mai luat salariile de trei luni

Foto: foxcomputers.ro

Angajaţii a 12 primării din judeţ nu şi-au mai luat salariile de două, trei luni. Pentru asigurarea drepturilor salariale ale angajaţilor din administraţia locală, ar fi nevoie de 10 milioane de lei.

Şeful administraţiei judeţene din Olt, Paul Stănescu a afirmat că 70% din primării nu au avut în bugetul pe acest an fondurile necesare funcţionării. Paul Stănescu a precizat că, pe lângă cele 10 milioane de lei necesare acoperirii cheltuielilor de personal ale administraţiilor locale, mai este nevoie de alte câteva zeci de milioane de lei pentru plata facturilor la utilităţi.

"Este nevoie urgentă de o rectificare de buget pentru a asigura funcţionarea administraţiilor locale. Până acum, în 12 primării din judeţ nu s-au mai plătit salariile de trei luni. Conturile mai multor administraţii locale au fost blocate ca urmare a datoriilor către diverse firme. Datoriile către furnizorii de utilităţi sunt şi ele foarte mari. Administraţia judeţeană nu poate sprijini financiar primăriile din judeţ, deoarece nu are bani. În acest an, bugetul judeţului s-a situate cu puţin peste 65% comparativ cu cel avut la dispoziţie în 2008", a declarat Paul Stănescu, preşedintele Consiliul Judeţean Olt.

"Suntem de trei luni în imposibilitatea de a plăti salariile angajaţilor. Am ajuns să petrecem cât mai puţin timp prin primărie pentru că ne tot întreabă salariaţii când le vom plăti drepturile. Nu ştim ce să le spunem. Am făcut numeroase drumuri la CJ Olt, dar, cum şi administraţia judeţeană este în criză, nu am primit bani. Sperăm într-o rectificare a bugetului. Dacă nu vom primi bani, vom fi nevoiţi să punem lacătul pe primărie", a spus Gigi Zburliş, primarul comunei Milcov.

Semnează manifestul NOI VREM RESPECT

Mai multe articole despre:
buget rectificare salarii angajaţi plată primării Olt