MENIU

Suporterii lui Veszprem vor organiza un marş al tăcerii, meciul de retragere al lui Cozma

Foto: www.mkbveszprem.hu

Suporterii echipei MKB Veszprem au anunţat, marţi, că în ziua meciului cu Ademar Leon din Liga Campionilor vor organiza un marş al tăcerii pentru handbalistul român Marian Cozma, în cadrul evenimentului nefiind permis să se afişeze steaguri sau bannere, informează site-ul oficial al fanilor echipei.

"Suporteri ai acestei echipe să facem meciul de retragere în tăcere al lui Marian Cozma. Circumstanţele dramatice în care a murit acest handbalist, dar şi faptul că Marian Cozma va rămâne în memoria noastră, ne fac să organizăm duminică înaintea meciului cu Ademar Leon din Liga Campionilor un marş al oamenilor care l-au iubit şi respectat pe acest handbalist. Noi fanii ni-l vom aminti în linişte ca pe un jucător excelent, un prieten, un gigant prietenos, un copil mare. De aceea cerem tuturor celor care vor să vină să nu folosească semne politice, steaguri sau bannere. Noi vrem ca acest jucător să aibă un meci de retragere în tăcere", se arată în comunicatul suporterilor echipei MKB Veszprem.

Echipa maghiară va juca duminică meciul de Liga Campionilor cu formaţia iberică Ademar Leon, de la ora 15:15.

Astfel, între orele 12:00-13:00, în Piaţa Centrală din Veszprem va începe acest eveniment, punctul final fiind Arena din Veszprem. Pe drum suporterii plănuiesc să se oprească lângă Statuia Libertăţii, aproape de locul unde s-a petrecut crima. Marşul în tăcere al oamenilor va avea suportul Poliţiei, iar anumiţi reprezentanţi ai fanilor vor avea grijă ca totul să decurgă aşa cum a fost plănuit.

În finalul acestui comunicat, suporterii maghiari cer presei să facă public mesajul pentru ca la eveniment să participe cât mai mulţi oameni.

Pivotul echipei Veszprem, Marian Cozma, a murit, sâmbătă noapte, după ce a fost înjunghiat mortal în zona inimii. Handbalistul român se afla într-un club din Ungaria, unde sărbătorea alături de coechipierii săi naşterea copilului unuia dintre aceştia. La un moment dat s-a iscat un scandal cu un grup de persoane de etnie rromă, în urmă căruia Cozma a fost înjunghiat în zona inimii, iar alţi doi colegi au fost grav răniţi. Marian Cozma a murit în drum spre spital, în timp ce Zarko Sesum a suferit mai multe fracturi craniene, iar Ivan Pesic a fost înjunghiat în zona rinichilor.

Marian Cozma avea 26 de ani şi a activat la echipele Dinamo şi MKB Veszprem. Cu Dinamo, pivotul a câştigat titlul de campion în 2005, iar cu gruparea maghiară a cucerit titlul de două ori în 2007, 2008. În palmaresul românul mai este Cupa Cupelor câştigată în 2008 cu formaţia ungară.

Tricoul cu numărul 8 purtat de Marian Cozma a fost retras de clubul MKB Veszprem.
Mai multe articole despre:
deces handbal marş suporteri Marian Cozma MKB Veszprem