MENIU

Sunday Times: Oficiali ai UEFA sunt luaţi în vizor pentru că ar fi ajutat la trucarea unor partide

<descriere>

UEFA este implicată în scandalul meciurilor trucate! Cel puţin aşa anunţă jurnaliştii de la Sunday Times, care susţin că oficiali din cadrul forului de Nyon au contribuit la dezvoltarea reţelei care aranja meciuri.

\"Oficiali ai UEFA sunt luaţi în vizor pentru că ar fi ajutat la trucarea partidelor prin intermediul unor persoane care au delegat brigăzile de arbitri la partidele incriminate\", au anunţat cei de la Sunday Times.

Jurnaliştii britanici au mai dezvăluit faptul că 17 persoane au fost arestate, săptămâna trecută, în 4 ţări vizate de această anchetă. Oficialii forului european au laut imediat atitudine.

\"Am auzit ce se speculează. Dacă este adevărat sau nu, întrebaţi mai bine la poliţia din Germania. Doar când vom avea primele informaţii de acolo vom putea să comentăm\", a spus directorul Media al UEFA, Robert Faulkner, pentru cotidianul german Bild.

Federaţia Germană de Fotbal a început şi ea investigaţiile în acest caz şi a decis formarea unei comisii de anchetă. \"O federaţie sportivă are dreptul să combată crima organizată care are ramificaţii internaţionale.

Dar nu vom putea face asta decât cu susţinerea Parchetului\", a declarat preşedintele Theo Zwanziger. Ancheta Parchetului şi a Poliţiei din Bochum vizează aproximativ 200 de meciuri din 9 campionate, dar şi câteva jocuri din Liga Campionilor şi Europa League.

Mai multe articole despre:
UEFA meciuri trucate