MENIU

Sun Microsystems a avut pierderi nete de 201 milioane dolari în al treilea trimestru fiscal

FOTO: computerworlduk.com

Producătorul de servere Sun Microsystems a raportat pierderi nete de 201 milioane dolari în al treilea trimestru fiscal încheiat pe 29 martie, peste aşteptările analiştilor, din cauza incertitudinilor asupra viitorului companiei.

În aceeaşi perioadă a anului trecut, compania înregistrase pierderi nete de 34 milioane dolari. Vânzările de calculatoare au scăzut în perioada analizată cu 29%, la un miliard dolari, în timp ce vânzările de echipamente de stocare au scăzut cu 20%, la 425 milioane dolari.

În acelaşi timp, vânzările de produse software au urcat cu 27%, la 187 milioane dolari, în timp ce veniturile din servicii au scăzut cu 13%, la 1,1 miliarde dolari.

De asemenea, veniturile au scăzut cu 20%, la 2,61 miliarde, faţă de media estimărilor analiştilor chestionaţi de Reuters, de 2,85 miliarde dolari.

Analiştii sunt de părere că rezultatele companiei au fost afectate în ultimele săptămâni ale trimestrului de rapoartele media conform cărora aceasta ar fi urmat să fie preluată de IBM. Ulterior, Oracle Corp a fost de acord să achiziţioneze Sun pentru peste 7 miliarde dolari, preluare anunţată pe 2 aprilie.

Citeşte şi Oracle va cumpăra Sun Microsystems pentru 7,4 miliarde dolari

Mai multe articole despre:
pierderi IBM Oracle Sun Microsystems server