MENIU

SUA autorizează primul test clinic pe oameni care foloseşte celule suşă embrionare

Foto: medic.pulsmedia.ro

Agenţia americană pentru medicamente a autorizat primul test clinic al unei terapii pe celule suşă embrionare.

"FDA a autorizat un test clinic de fază al societăţii Geron corporation, pentru tratarea pacienţilor care suferă de grave afecţiuni ale măduvei spinării", a declarat Susan Cruz. Geron, o societate cu sediul în California, a anunţat vineri dimineaţă că a obţinut aprobarea FDA pentru un test clinic de fază 1 pentru tratamentul său experimental, numit GRNOPC1. Un test de fază 1 este efectuat pe un număr mic de pacienţi, pentru a fi evaluată toleranţa la om a terapiei.

"Acordul permite Geron să lanseze primul studiu din lume efectuat pe om, folosind o terapie bazată pe utilizarea celulelor suşă embrionare umane", a spus societatea.

Obiectivul testului GRNOPC1 este injectarea pe voluntari care suferă de paralizie a unor celule derivate din celulele suşă embrionare umane, în speranţa că ele pot regenera celulele nervoase afectate şi, posibil, să permită persoanei paralizate să-şi regăsească funcţia motorie. Societatea a spus că a prezentat FDA un dosar de 21.000 de pagini pentru a-şi susţine cererea, subliniid că terapia şi-a demonstrat eficienţa pe şoareci şi şobolani.

Mai multe articole despre:
SUA medicamente embrion celule celule suşă