MENIU

SUA ar putea pune sub acuzare 150 de clienţi americani ai băncii elveţiene UBS, pentru evaziune fiscală

Foto: ceoworld.biz

Un număr de 150 de clienţi americani al băncii UBS ar putea fi acuzaţi de evaziune fiscală în Statele Unite ale Americii, a anunţat vineri cotidianul New York Times.

Sursa a precizat că achetele sunt realizate de mai mulţi procurori şi vor duce la punerea sub acuzare a unor clienţi ai băncii elveţiene.

Cotidianul a declarat că nu este clar de unde au obţinut autorităţile americane datele legate de identitatea acestor persoane. 

UBS, cu sediul în Zurich, a acceptat  în februarie să plătească 780 milioane dolari pentru a evita acuzaţiile de evaziune fiscală. 

Statele Unite şi Elveţia au ajuns la o înţelegere privind un proces intentat de autorităţile americane băncii elveţiene UBS AG, în cadrul căruia solicitau publicarea numelor a 52.000 de cetăţeni americani titulari de conturi UBS, suspectaţi de evaziune fiscală. 

Avocaţii specializaţi în taxe şi impozite estimează că UBS va dezvălui numele a mii de titulari de conturi, după ce a oferit autorităţilor americane date despre 250 de clienţi, pe 18 februarie. 

De atunci, trei clienţi UBS au pledat vinovat în Statele Unite, pentru ascunderea unor active bancare de autorităţile americane. 

Mii de clienţi UBS au evitat urmărirea penală după ce au oferit voluntar autorităţilor date privind conturile din Elveţia. 

În ultima lună, Elveţia a negociat cu autorităţile americane în numele băncii, susţinând că cererea americană privind dezvăluirea de către UBS a unor date personale ale clienţilor ar încălca legislaţia elveţiană. 

 

Mai multe articole despre:
Elveţia evaziune fiscală paradis fiscal UBS