MENIU

Studiu: Universitatea Craiova, pe locul doi în rândul celor mai "tinere" grupări din Europa. AC Milan, cea mai "bătrână" grupare

Foto: NewsIn

Site-ul oficial la UEFA a publicat un studiu demografic efectuat în cele mai importante 30 de campionate din Europa. În studiu au fost incluse 456 de cluburi, la care evoluează 11.015 fotbalişti, iar statistica arată, printre altele, în ce campionate sunt cei mai tineri fotbalişti din Europa.

Universitatea Craiova este pe locul 2 în topul celor mai tinere echipe, cu o medie de 22,18 ani, primul loc fiind ocupat de OFK Belgrad, cu 22 de ani.

În schimb, FC Braşov este pe locul 6 într-un clasament al echipelor cu cei mai în vârstă jucători, cu o medie de 28,42 de ani.

Deşi "Bătrâna Doamnă" este denumirea sub care este cunoscută gruparea italiană Juventus Torino, acest apelativ s-ar potrivi mai bine celor de la AC Milan. Gruparea din Milano este pe primul loc în topul echipelor cu media de vârstă cea mai ridicată din Europa, cu o medie de 29,7 ani.

Mai mult, în Serie A există cei mai bătrâni fotbalişti, cu o medie de 26,9 ani, în timp ce România este pe locul 10, cu 25,8 ani. Cum era de aşteptat, portarii sunt cei mai în vârstă jucători, cu o medie de 26,6 ani. Cei mai tineri sunt atacanţii, cu o medie a vârstei de 24,9 ani.

Media de vârstă a jucătorilor europeni este de 25,5 ani. Cel mai bătrân jucător în activitate este portarul Birgir Kristins, de la Fram Reykjavik, care are 44 de ani, el fiind cu 28 de ani mai tânăr decât Sigurbergur Elisson (Kefavik IF).

Mai multe articole despre:
AC Milan Universitatea Craiova UEFA studiu vârstă